Egyéb

CIES: A Bayern a harmadik legsportszerűbb csapat Európában

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) új kutatásában a szabálytalanságok arányát járta körbe az európai ligákban. A Bayern München kontinens egész mezőnyét figyelembe véve igen előkelő helyen végzett.

Az CIES az elmúlt években ismert volt a legértékesebb ladbarúgókat és klubokat rangsoroló listáiról, ezúttal viszont egy más szempont szerint állították sorba Európa klubjait. Ezt a szezont figyelembe véve tanulmányozták a csapatok összes elkövetett szabálytalanságát, majd ezekkel a számokkal osztották el az általuk lejátszott játékperceket. Az adatokat az InStat biztosította.

Az így kapott eredmények alapján kijelenthető, hogy az Bayern München a 3. legsportszerűbb csapat Európában és csak a második helyen álló Barcelona (10 perc, 27 másodperc/szabálytalanság) és a képzeletbeli aranyérmes Arsenal (10:44) előzi meg. A bajorok 32 bajnokin 297-szer szabálytalankodtak, ez pedig azt jelenti, hogy kicsit több, mint 10 percenként követnek el faultot (10:19). Hansi Flick csapata mellett csak az orosz bajnok Zenit volt képes 300 szabálytalanság alatt végezni a mért időszakban (276).

Report: Bayern Munich informs Jerome Boateng that his contract will not be  extended (Update) - Bavarian Football Works

Érdekesség, hogy a második legsportszerűbb német csapatként a másodosztályban feljutásért küzdő Holstein Kiel végzett, méghozzá az előkelő hetedik helyen (9:50). Magyar csapatok közül a bajnok Ferencváros az első (8:08), összetettben viszont a 81. helyen állnak a zöld-fehérek. A hosszú lista legalján a görög első osztály középmezőnyének tagja, a Giannina áll (4:51), az európai topligák legsportszerűtlenebbje pedig az előző spanyol bajnoki fordulóban a bennmaradást kiharcoló Getafe (5:44).

via CIES

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top