Bundesliga

Reakciók Lewandowski történelmi rekordjáról – „Az egész csapat érdeme”Lewa a Freiburg elleni meccsen leglőtte a 40. gólját és ezzel beállította Gerd Müller 49 éve tartó rekordját – ráadául mindezt 28 mérkőzésen tette meg. A mérkőzést követően többen is reagáltak a történelmi tettre.

Robert Lewandowski: Ez egy megtiszteltetés számomra – nekem, illetve a Bundesliga modern történelmének is. Nagyon örülök neki. Legendás rekord volt, ami sokáig tartott Gerd Müller. Hihetetlen volt, amit elért. Soha nem gondoltam, hogy képes lehetek arra, hogy vele együtt tartsak egy rekordot. Nagyon büszke vagyok és még el sem tudom hinni. Időre van szükségem. A rekord az egész csapat érdeme.

Herbert Hainer: Gratulálok Robert Lewandowskinak! Megérdemli, hogy történelmet írhat, csakúgy mint egykoron Gerd Müller. Az FC Bayern nagyon büszke lehet, hogy a rajongóik ilyen kivételes csatárt tudhatnak a csapatunkban.

Karl-Heinz Rummenigge: Mindannyian örülünk vele és neki. Hét éve ingyen szereztük meg és a klubtörténelem egyik legértékesebb játékosává vált. Hétszer lett bajnok, megnyerte a Bajnokok Ligáját, az év európai játékosa díjat, a világ legjobbjának járó kitüntetést – most pedig jött ez a rekord. Én játszottam Gerd Müllerrel és tudom, hogy teljes szívéből örül Robertnek. Mindketten kiemelkedő csatárjai a futballtörténelemnek.

MotherSoccer on Twitter: "Young Kalle Rummenigge and Gerd Müller (1977) #KarlHeinzRummenigge #GerdMüller #FCBayern #München #Deutschland #DerBomber #adidasoriginals… https://t.co/jKBdFQN5Vz"


Oliver Kahn: 40 gól egy Bundesliga szezonban – Robert Lewandowski évek óta mértékadó támadó a világ futballjában. A mai góljával egy szintre került Gerd Müllerrel, minden idők egyik legjobbjával. A hihetetlen teljesítménye által emlékművet állított az egész csapat számára. Gratulálok Robert!

Hasan Salihamidzic: Hetek óta tudtuk, hogy Robert képes beállítani ezt a rekordot. Ő lett a világ legjobbja és egy ideje ő a világ legjobb támadója is. Nagyon örülök neki és a teljesítményének, ami a csapattársak kvalitásai nélkül nem lett volna lehetséges. Robert olyan dolgot ért el, amit nem mostanában fognak megismételni. Nagyon szerettem volna, ha Gerd ma itt lehet a stadionban, szerintem örült volna Robertnek. Gerd egy kifogástalan sportember volt, Robert tiszteli őt, csakúgy mint mindannyian. A Bayern nagyon büszke lehet erre a két kiemelkedő támadóra.

Hansi Flick: Robert tavaly a legeredményesebb szezonját játszotta – a csapattal együtt triplázott és megválasztották a világ legjobbjának. Most beállította Gerd Müller történelmi rekordját. De ez a csapat érdeme is, ki kellett szolgálniuk őt. Tavaly senki nem gondolta volna, hogy megdőlhet ez a rekord, de a futballban bármi megtörténhez. Robert jelenleg a világ legjobb támadója. Hogy meddig tart ki a rekordja, azt a konkurencia dönti el.

Lewandowski matches Muller record with 40th Bundesliga goal of the season for Bayern Munich | Goal.com

Thomas Müller: Nehéz ezt értékelni, mert Lewynél ez normális dolog – csak lövöldözi a triplákat és könnyedén szerez gólokat. Nem csak idén teszi ezt, hanem évek óta hihetetlen sok gólt szerzett, ma is volt még két nagy helyzete. Ő is csak egy ember, viszont nagyon-nagyon jó a kapu előtt. Nem tudom történelmi kontextusba helyezni, mert én is benne vagyok. Gerd Müller is hozzájárult a góljaival ahhoz, hogy ott a klub, ahol most. Nélküle nem létezne úgy a klub, mint most. A klub ilyen nagy játékosok által lett nagy és le a kalappal Lewy előtt, hogy most ő is erre a szintre lépett. A csapat értékeli amit tett.

A mérkőzésről:

Hansi Flick: Mindig nagy rajongója voltam a Freiburgnak, tetszik a játékstílusuk. Világos volt, hogy mindent megpróbálnak és magas intenzitást visznek a mérkőzésbe. A második félidő miatt megérdemelték a döntetlent.

Christian Streich: Azonnal meccsbe lendültünk. Nagyon elégedett vagyok, komoly helyzeteket dolgoztunk ki. Abszolút megérdemeltük a pontot – a Bayernnek gratula a bajnokságért, Lewynek pedig a rekordhoz, amit jövő héten valószínűleg meg is dönt majd.

Christian Günter: Azt tettük a pályán, amit elterveztünk, meg akartuk nehezíteni az életüket. A pont rendben van. Lewandowski számomra évek óta a planéta legjobb támadója. Minden játékos tanulhat tőle valamit. Szívből gratulálok neki. A szép az, hogy ő egy remek ember is.

Nils Petersen: Elégedettek vagyunk a játékkal és azzal, hogy kétszeres hátrányból pontot tudtunk szerezni. A tabellán jól jött volna a három pont, de a Bayern ellen egyet is el kell fogadnunk. Lewy 40 gólja egy másvilág. Ez egy olyan teljesítmény, amit az elkövetkezendő években senki sem fog elérni, talán csak ő maga. Soha nem tartottam ezt lehetségesnek a Bundesligában. A 40 az egy rendellenes szám.

Reakciók Lewandowski történelmi rekordjáról – „Az egész csapat érdeme”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top