Bundesliga

Lewa meglőtte a negyvenediket | Freiburg 2-2 Bayern München

A Bundesliga 2020/21-es évadjának utolsó előtti, 33. fordulójában a Bayern München a Freiburg otthonába látogatott. A Schwarzwald-Stadionban 2-2-es végeredmény született.

Már az előző fordulóban bajnokká vált a Bayern, így az utolsó két játékhétvégére már tét nélkül készült. Éppen ezért lehetőséget kapott a bajorok cserekapusa, Alexander Nübel, miközben az ellenfélnél a pályán volt a magyar válogatott egyik legjobbja, Sallai Roland is.

A találkozó első félidejében a Bayern próbálkozott többször, de mindkét csapat csak egyszer találta el a kaput, egy-egy gólt eredményezve. Robert Lewandowski volt az első gólszerző, aki egy videobírós ellenőrzés után megítélt büntetőt vágott a kapuba. A lengyel ezzel beállította a legendás Gerd Müller egy idényben szerzett 40 gólos rekordját, pillanatokkal később pedig csapattársai sorfalat álltak neki, hogy megünnepljék ezt az elképesztő teljesítményt. A klasszis középcsatár még egy mez alatti trikóval is tisztelgett a Nemzet Bombázója előtt.

Robert Lewandowski (26. perc)

Nem sokáig vezetett a Bayern, hiszen a 29. percben egyenlített a hazai csapat. A Freiburg idei legjobb játékosa, Vincenzo Grifo tekerte be a labdát Manuel Gulde felé, aki Sülét megelőzve fejelt a hálóba a kapu torkában. Nübelnek esélye sem volt, a freiburgi alakulat pedig a játékrész végéig megőrizte a döntetlent a rekordbajnok ellen.

Manuel Gulde (29. perc) 

A második félidőt azonnal egy Gnabry-góllal kezdte a Bayern. Az 51. percben Leroy Sané cselezgetett, majd laposan elrúgta a labdát a kapu hosszú oldala felé, ahol Serge Gnabry érkezett. A játékvezető, Florian Badstubner azonban egy perccel később elvette a találatot a Bayerntől.

Nem sokáig búslakodhatott Flick csapata a gólvisszavonás miatt, hiszen az 53. percben Thomas Müller egy, az előzőhöz hasonló szögből tette középre a játékszert, amelyre Leroy Sané csapott le. Müller ezzel megszerezte 18. gólpasszát a bajnoki szezonban, miközben Sané a 6. Bundesliga-találatát lőtte a Bayern mezében.

Leroy Sané (53. perc) 

Flick az utolsó félórára beküldte Corentin Tolissót és Marc Rocát, akik az elmúlt hónapokban sérüléssel bajlódtak. A 71. percben Niklas Süle óriásit mentett a gólvonalon egy freiburgi helyzetnél. Egy perc sem telt el és Nübel is védett egy nagyot egy hazai helyzetnél.

A 78. percben a hazaiak kapusa, Mark Flekken bravúrosan védett Lewandowski helyzeténél, majd pár másodperc múlva a lengyel gyakorlatilag a gólvonalról tévesztette el a kaput. A hajrában főképp a Freiburg próbálkozott és fölényük a 82. percben góllá is érett. A Freiburg csapatkapitánya, Christian Günter indult el a bal szélen, majd a hosszút kilőve egyenlített és állította be a végeredményt.

Christian Günter (82. perc) 

A következő bajnoki a szezon utolsó meccse lesz. Május 22-én az Augsburg látogat az Allianz Arenába, majd a meccset követően a bajnoki cím ünneplését rendezik.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top