Bundesliga

Flick: Nübel játszik / Két célunk van még idén

Flick a szombat délutáni, Freiburg elleni meccsel kapcsolatban válaszolt a sajtó kérdéseire.

A személyi helyzetről: Goretzka állapotát felülvizsgáltuk, és a helyzet az, amit elképzeltünk. Lewy abszolválta az edzést és ő is a rendelkezésünkre áll, csakúgy mint Tolisso. Nübel játszani fog holnap.

Lewa támogatásáról: Meghatározó, hogy a csapat megvalósítsa, amit elképzeltünk. A Gladbach ellen ez jól működött – ha a csapat sikeres, abból Lewy és profitál és sikeres lesz. Múlt héten láthattuk, hogy a csapattársak keresik és támogatni akarják őt, de ő is előkészített egyet. Ez egy adok-kapok szituáció.

A felkészülésről: Sok dolog változott – korábban 24 órában a focira kellett összpontosítani. A játékosok nagyon koncentrálnak a munkájukra, atlétikusabbak, teljesítményorientáltabbak. A srácok megkerestek minket és azt akarták, hogy a családjuk is itt legyen. Szép dolognak tartom. Sok válogatott játékos akár kilenc héten át sem láthatja őket. Néha ki kell kapcsolódniuk. A gyerekekkel együtt ez nagyon könnyedén megy.

A vasárnapi 1860 – Bayern II rangadóról: Közösen nézzük a meccset és szurkolunk a srácoknak. Az a cél, hogy a második csapat bennmaradjon a harmadosztályban, a toptehetségek számára ez fontos. Jó lenne ha sikerülne, és erre a meccs után is meglesz minden lehetőségük.

A kupadöntőről: A Dortmund hatékonysága lenyűgöző volt, részemről a gratuláció. Csak az egyik csapat nyerhette meg a címet, Julian Nagelsmannak pedig még elegendő ideje van, biztosan fog nyerni egy pár címet.

Süle és Goretzka állapotáról: Niklasnak ritmusra van szüksége, megpróbáljuk őt a következő két meccsen integrálni. Sérült volt, de megkapja a lehetőséget. Goretzkának is az a célja, hogy ott legyen az EB-n, mindannyian ezt kívánjuk neki. Fontos játékosa a válogatottnak.

A hátralévő meccsekről: Még két meccsünk van, számomra nagyon fontosak. Nagyszerű időszakom volt itt, hálás vagyok, hogy támogathattam a csapatot. A szezonzárásra koncentrálunk. 80 pontot szerezhetünk, ez egy cél, Lewy 40 gólja pedig a következő. Ha mindkettőt elérnénk, az remek lenne, mindent megteszünk ezért.

Müllerről: Ahhoz, hogy az ő teljesítményét értékeljük, csak rá kell nézni a legutóbbi két szezonjára. Ő egy olyan játékos, aki több örömet, mint fejtörést okoz, szívesen tudja az ember őt a csapatában. Mindent megtesz és mindig a jobban helyezkedő csapattársát veszi figyelembe.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top