Bundesliga

Megvan a bajnoki cím, íme a reakciók – „Méltó teljesítmény volt”

A Gladbach elleni 6-0-ás hazai gálagyőzelemmel a Bayern alátámasztotta, hogy miért lett sorozatban kilencedszerre, összességében pedig 31. alkalommal is német bajnok.

Hansi Flick: Méltó teljesítmény volt egy bajnokhoz, nagyon-nagyon magas szint, amit mutatott ma a csapat, óriási gratuláció érte. A bajnoki cím mindig különleges dolog, elégtételt jelent számunkra, hogy mi lehetünk a legjobb német klub és a bajnokcsapat. Különleges teljesístmény kilenc éven át bajnoknak lenni – természetesen azt is meg akartuk ma mutatni, hogy ki az igaz bajnok. (…) Az eredményes szezon után alig tudtunk pihenni, a csapat gyakran háromnaponta játszott, de nagyon jól teljesített. A Bundesliga a legőszintébb cím. Mindenki örült a meccs előtt, de a Gladbachra összpontosítottunk. Ez a csapat mentalitása. (…) Hogy visszatérek-e egyszer? Bármi lehetséges, sok mindent el tudok képzelni, nem lehetetlen. A Bayern München mindig az én klubom volt – ifiként nagy rajongó voltam, Gerd Müller, Paul Breitner, Karl-Heinz Rummenigge voltak az idoljaim. Két fantasztikus és nagyon értékes évet éltem át itt.

Manuel Neuer: Mindig különleges érzés ott lenni a pályán, de ilyenkor, a lefújás közeledtével már bizsereg a testem. Elégedettséggel tölt el, hogy mi lehetünk a legjobb német klub. A sorozatbeli kilenc győzelem különleges eredmény. (…) Furcsa érzés volt a meccs előtt – épp készültünk, a katakombákban néztük élőben, hogy mi lett a délutáni meccs végeredménye. Természetesen örültünk és kölcsönösen gratuláltunk egymásnak. A meccsen pedig meg akartuk mutatni, ki a valódi bajnok.

Thomas Müller: Őrületes dolog ez a kilenc bajnoki cím, mindegyiken ott voltam. Nagyon hálás vagyok. Ha kissrácként elkezdesz játszani, nem is gondolsz arra, hogy egyszer a Bayern első csapatában szerepelsz. Örülsz, ha kapsz egyáltalán jegyet a stadionba. Minden év óriási munka volt, rengeteg szívügy is van benne, de mindig nagyszerű csapatunk volt. Ez nem a címről szól, hanem arról, hogy minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Az öltözőben már nagyon oldott volt a hangulat – örültünk és motiváltuk egymást, hogy tegyünk rá még egy lapáttal.



Kilenc bajnoki cím sorozatban, csúcson a Bayern - Eurosport

Robert Lewandowski: Csak a meccsre készültünk, nem volt fontos számunkra mi történik Lipcsében. A legfontosabb az volt, hogy a pályán mutassuk meg ki a német bajnok és miénk legyen a három pont. Remek mecset nyújtottunk. Mindig padlógázt adok és megpróbálok mindent megtenni a csapatért. Őrületes milyen fejlődésen mentünk keresztül. Hálás lehetek azért, hogy ilyen sok előkészítést kapok a csapattársaimtól.

Herbert Hainer: A sorozatban megnyert kilenc bajnoki cím is alátámasztja a Bayern DNS-ét. Ennek a klubnak megvan az ereje, hogy soha ne adja alá és mindig a sikerre törekedjen. Ez a hozzáállás évtizedek alatt fejlődött ki. Gratulálok a játékosoknak és az edzői stábnak, csakúgy mint a Hasan Salihamidzic körüli sportvezetésnek. A rajongóink büszkék lehetnek arra, amit a szezon során teljesített a csapat. Minden cím motivációt jelent a folytatásra. Ebben a csapatban ott van a potenciál, hogy további sikerfejezeteket írjon.

Bayern Munich hammer Gladbach at Allianz Arena- Player Ratings


Oliver Kahn: Közösen néztük a Leipzig meccsét, nagyszerű volt a hangulat. Az ember nincs hozzászokva ehhez, lenyűgöző teljesítményt nyújtottunk. Jövőre is nyerhetnénk, sorozatbeli tíz bajnoki címre még senki nem volt képes a világon.

Karl-Heinz Rummenigge: Ezt a kilenc bajnoki címet egyáltalán nem lehet eléggé felértékelni. Szívből szeretnék gratulálni ehhez a csapatnak, Hansi Flicknek és a stábjának, valamint Hasan Salihamidzicséknak is. A játékosaink egy kimerítő és történelmi év után sem engedtek ki, sikeréhesek maradtak és keményen megdolgoztak ezért a címért. Az öt csillag sok éven át disziti majd a mezeinket. Csak az a kár, hogy nem tudtunk a rajongóinkkal ünnepelni, ezt idén is nagyon hiányoltuk. Remélem, hogy hamarosan pótolni tudjuk majd.

Hasan Salihamidzic: A Bundesliga egy nagyon őszinte cím, jelzi a folytonosságot, a minőséget, a mentalitást. Nagyon büszke vagyok erre a csapatra, a kvalitásaikra és a profi hozzáállásukra. Szeretnék Hansi Flicknek és az edzői stábjának, valamint Rummeniggének és Hainernek is egy erős, eredményes szezonért köszönetet mondani. A sorozatbeli kilenc bajnoki cím nagyszerű összteljesítmény a rajongóink számára.

Bundesliga news - Lewandowski hits hat-trick as Bayern crown Bundesliga title with win over Gladbach - Eurosport

Edin Terzic: Fogalmam sincs, volt-e egyáltalán olyan, hogy valaki a buszban vált német bajnokká. Gratula a Münchennek, megérdemelték.

Marco Rose: Az övék a legjobb csapat Németországban, bizonyították a nagyszerű stílisukat és mentalitásukat. Minden adott volt számukra, ami kell egy méltó bajnoki győzelemhez.

Lothar Matthäus: A Bayernnek megvoltak a gyengébb periódusai a szezonban, de az elmúlt nyolc-kilenc hónap után ez normális dolognak tűnik. Sok meccset kellett játszaniuk és utazniuk.

Didi Hamann: Ismét elég dominánsak és magabiztosak voltak. Eseménydús szezon volt a pályán kívül, a pályán inkább nyugodt. A Bajnokok Ligájából méltó módon búcsúztak, a gyenge pont talán a Kiel elleni kupakiesés volt. Természetesen a Bayern a legjobb csapat, de minden évben emelni akartak a szinten. Lenyűgöző milyen sikerétvágyuk van még mindig.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top