Bundesliga

Lewa megelőzte Pizarrot és Gerd Müller rekordját is veszélyben tartja

A Mönchengladbach elleni 6-0-ás győzelem kapcsán gyűjtöttük ki a mérkőzéssel és a bajnoki címmel kapcsolatos legérdekesebb információkat.

Robert Lewandowskinak egyetlen találat kell ahhoz, hogy beállítsa Gerd Müller megdönthetetlennek hitt 40 gólos rekordját.

A Bayern a legutóbbi tíz bajnokijából nyolcat megnyert, emellett egy-egy döntetlenjük és vereségük volt.

Leroy Sané 17 bajnoki mérkőzés és január óta először talált be – akkor a Mainz elleni 5-2 során volt eredményes.

Robert Lewandowski a 249. Bundesliga-győzelmét aratta, ezzel felülmúlta Claudio Pizarrot az idegenlégiósok örökös listáján.

Bayern Munich crowned Bundesliga champions after Jadon Sancho helps  Borussia Dortmund beat RB Leipzig | Football News | Sky Sports

Tanguy Nianzout profi pályafutása során először állították ki.

Robert Lewandowski a karrierje során hatodszorra vette ki a részét legalább négy gólból – négyszer a Bayernnel, kétszer a BVB-ben.

A Gladbach 2019 márciusában kapott utoljára legalább öt gólt, a Bayern akkor 5-1-re győzte le őket.

Az első félidőben mind a négy kapura tartó lövése bement a Bayernnek.

Kingsley Coman tíz bajnoki után talált be először – februárban a Hertha elleni 1-0-ás győzelem során lőtte ő a győztes találatot.



Lewandowski 201 Bundesliga-gólt lőtt már a Bayernben, Gerd Müller után ő a második, aki elérte a kétszázas határt. Gerd 365-ig jutott.

Musiala először adott gólpasszt a Bundesligában – ő a második legfiatalabb, aki ezt megtette a Bayernben, csak Kroos „múlta felül”.

Thomas Müller is hosszú idú után talált be újra – legutóbb tíz meccse, a Hoffenheim elleni januári találkozón volt eredményes.

A Bayern a legutóbbi 69 tétmeccsén betalált és tovább építi az abszolút rekordját Németországban.

DFB gratuliert Bayern zur Meisterschaft: "Herausragende Erfolge" :: DFB -  Deutscher Fußball-Bund e.V.

Coman 24 évesen a kilencedik bajnoki címét ünnepli. Minden profi szezonjában első lett. Korábban a PSG-vel és a Juventusszal ünnepelhette a bajnoki elsőséget.

Javi Martínez a Bundesliga történelmének egyetlen játékosa, aki kilencszer nyerte meg a Salátástálat úgy, hogy egyszer sem szalasztotta el a bajnoki címet.

Thomas Müller és David Alaba a tizedik bajnoki címükkel abszolút Bundesliga-rekordot állítottak fel.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top