Bundesliga

Lewa triplázott, betörtük a Csikókat | Bayern München 6-0 Mönchengladbach

Lewandowski hármat vállalt, Müller, Coman és Sané révén pedig még hármat pakolt be Hansi Flick Bayernje a Mönchengladbach hálójába. A bajorok már a meccs előtt bebiztosították a bajnoki címet a Lipcse vereségével, a matematikai győzelmet pedig egy gálameccsel ünnepelték.

A 32. fordulóban az volt a kérdés, hogy hogyan lehet bajnok a Bayern: a pályán vagy már korábban, a Dortmund-Lipcse meccs végeredménye után. Végül utóbbi igazolódott be és már a kezdő sípszó előtt kiderült, hogy sorozatban kilencedik alkalommal nyerte a bajnokságot a Bayern, összességében pedig a 30. Bundesliga és 31. német bajnoki címet húzta be.

A meccs történései

A sípszót után pedig megkezdődött a gólgyártás. Lewandowski a 2. percben adta meg az alaphangot góljával, majd húsz perccel később Thomas Müller megpattanó lövésével már kettő volt közte.

Ezután tízpercenként szerzett újabb gólokat a Bayern: előbb a 33. percben Lewandowski szerzett egy duplát érő akrobatikus gólt, majd kicsivel a félidő előtt a nagyszerűen futballozó Kingsley Coman lőtte be a negyediket. A ‘Gladbach igyekezett elmenni kontrákból, de a védelem jól zárt és Neuer is szépen húzta le a labdákat.

Az újrakezdést követően összeszedte magát a Mönchengladbach, amely viszont helyzetei ellenére nem tudott gólt szerezni. A félidő felénél Lewandowski meglőtte a mesterhármast jelentő gólját is, amely már a 39. volt az egész bajnoki szezont figyelembe véve. Ez azt jelenti, hogy a lengyel csatár a következő találatával beállíthatja, az azutániakkal pedig megdöntheti a legendás Gerd Müller 40 gólos szezonját.

A hajrában a bíró, Tobias Stieler kiállította az utolsó emberként szabálytalankodó, csereként beállt Tanguy Nianzout, majd a 86. percben az ugyancsak padról beküldött Leroy Sané lőtte be a hatodikat. Végül ez lett a végeredmény is, legközelebb pedig a Freiburg otthonába látogat a Bayern.

Összefoglaló videó

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top