Bundesliga

Flick: Nagyon sokat köszönhetek, örökké hálás leszek a klubnak

Két hét kihagyás után visszatér a Bundesliga – a Bayern a Gladbach csapatát fogadja és egy győzelem esetén bajnok lesz a müncheni csapat. Elhoztuk nektek Hansi Flick pénteki sajtótájékoztatójának részleteit.

A személyi helyzetről: Choupo kidőlt, a hét eleje óta hátproblémái vannak. Tolissón kívül mindenki bevethető – Coco jól halad és az elkövetkezendő hetekben talán ismét velünk lehet. Keményen dolgozik és reménykedik az EB-ben.

A Gladbach elleni meccsről: Volt egy pár játékos, akik nagyon megnehezítettük a dolgunk. Holnap jobban kell csinálnunk azokat, amik az odavágón nem annyira sikerültek. Amikor nálunk volt a labda, leszűkítették a lehetőségeinket, amikor megszerezték, akkor gyorsan és jó mélységi bemozgásokkal operáltak. Játék szempontjából jók, ez Sommer kapustól a támadósorig igaz rájuk. Elől nagyon sok kvalitás rejlik bennük. Topteljesítményre van szükségünk.

A hétvégi Lipcse-Dortmundról: Egyáltalán nem érdekel ez a meccs, a sajátunkra készülünk és erre összpontosítunk. Három meccsünk van, ha valamelyiket megnyerjük, bajnokok leszünk. Nem arra koncentrálunk, hogy hány pontra van szükségünk, hanem arra, hogy mennyit kell még szereznünk – ezeket pedig meg akarjuk szerezni.

Alaba, Martínez és Boateng búcsújáról: El akarunk búcsúzni három olyan játékostól, akik kiemelkedő időszakot töltöttek el a Bayernnél. David, Javi és Jerome számára a szezon után véget ér egy korszak a Bayernnél. A Bayern egy nagy klub, óriási szellemiséggel, ezt mindenhol tapasztalhatja az ember, ezért nem egyszerű búcsút venni ettől a klubtól. Az atmoszféra kiváló, minden fél számára egy veszteség lesz – de jön a következő lépés. Szép befejezés lenne, ha mindhárom meccset megnyernénk, lelkesedés és fegyelem kell hozzá. Az összes pontot be akarjuk söpörni, ez teszi kivételessé a Bayernt a többi klubhoz képest.

Nagelsmannról: Nagyon pozitív véleményem van Julianról. Óriási kvalitásokkal rendelkezik, messze nem csak egy tehetség már. Gyakran bizonyított. Írtam neki, gratuláltam és mondtam, hogy sok örömét leli majd a csapatban.



Die wichtigsten Aussagen aus dem Pressetalk mit Hansi Flick vor dem Bundesliga-Heimspiel gegen Borussia Mönchengladbach am 32. Spieltag.

A saját jövőjéről: Volt egy pár megbeszélés Olival (Bierhoffal), de még semmi sem dőlt el.

Lewa lehetséges rekordjáról: Természetesen koncentrál a rekordra, de ő is ismeri a mentalitásunkat. Elsősorban győzni akarunk. Ha jó focit játszunk, ő profitál a legtöbbet, mert hihetetlen kvalitásokkal rendelkezik. Egy olyan világklasszisról beszélünk, aki nem nagyon adatik a világon. Nagyon stabil teljesítményt nyújt, sok gólt lő és gólpasszokat ad, örülhetünk, hogy ilyen játékos lehet a sorainkban. Három meccsünk van, meglátjuk hogy mi lesz belőle.

A saját búcsújáról: Azt hiszem jó viszonyban válunk el egymástól. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak, örökké hálás leszek, mindig különleges lesz számomra. Rengeteg levelet kapok a rajongóktól, megpróbálok mindegyikre válaszolni, ezt megígérem. A szívemig hatolnak a levelek, ezért pedig szeretnék köszönetet mondani. Különleges volt ennél a klubnál dolgozni.

A Bayern identifikációs figuráihoz: Sok 25 év körüli játékos van, mint Goretzka, Kimmich, Sané vagy Gnabry, óriási minőséggel rendelkeznek. A csapatban nincs hiány ezekből a figurákból.

Gräfe játékvezetőről, aki az utolsó meccseit vezényli: A Bundesliga egyetérthet abban, hogy Gräfe egy kiemelkedő játékvezető. Továbbra is nagyszerű munkát végez és az ő korában is topteljesítményt tud nyújtani.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top