Átigazolási hírek

Hivatalos: Javi Martínez távozik – „A megszerzése aranyat ért”

A Bayern München bejelentette, hogy Javi Martínez a szezon végén, szerződése lejártával távozik a klubtól.

A baszk középpályás 2012 nyarától kezdve volt a bajorok játékosa, az első éveiben a csapat meghatározó emberévé nőtte ki magát. Idővel egyre kevésbé lett fontos a pályán betöltött szerepe, de a Sevilla elleni budapesti Szuperkupa-döntőn az ő hosszabbításban szerzett találata vezette végső győzelemhez a BL-címvédőjét. Csakúgy, mint 2013-ban, amikor az utolsó percben egyenlített a Chelsea ellen.

A 32 éves játékos az összes eddigi, azaz mind a kilenc Münchenben töltött szezonjában bajnok lett, emellett kétszer triplázni is tudott, többek között a Klub VB-t is kétszer emelhette a magasba. 266 meccsen 14 gólig és 11 gólpasszig jutott.

„Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy kilenc éven át tagja lehettem a Bayern-családnak. Szeretnék ennek a nagyszerű klubnak és mindenekelőtt a szurkolóknak köszönetet mondani – otthonommá varázsoltátok Münchent! Soha nem feledem ezt a kilenc évet. Már az első napokban éreztem a ‘Mia san mia’ életérzést és azt, hogy miért különleges az FC Bayern. Itt éltem, mindent megtettem a klubért és nagyon örülök annak a sok címnek, amit közösen nyertünk. Az FC Bayernt és a rajongókat örökké a szívembe zártam.”



 

Javi Martínez mellett a klub képviselői, Herbert Hainer, Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic is szép szavakkal búcsúztak Javiertől.

Hainer: Javi Martínez az egyik olyan személyiség, aki egyértelművé tette: ha egy nemzetközi topjátékos úgy tud azonosulni a klubbal, ahogyan ő, akkor valami nagyot érhetünk el közösen. Javi gyorsan eggyé vált velünk, a közösen ünnepelt sikerek is önmagukért beszélnek. Javi Martínez mindig különleges helyet fog betölteni a klub történelmében. Minden jót kívánunk neki a jövőben!

Rummenigge: Nehéz döntés volt, amikor Javit 2012-ben, 40 milliós klubrekordért leigazoltuk. Ez a döntés viszont aranyat ért: Javi komoly kvalitásokkal látott el minket és emberileg is mindig remekül passzolt hozzánk. A sok együtt nyert cím csúcspontja természetesen a két BL-győzelem volt: a 2013-mas a Dortmund, a 2020-as pedig a PSG ellen. Feledhetetlen marad a két utolsó perces gólja a Chelsea és a Sevilla elleni Szuperkupa-döntőkben. Hihetetlenül szép és eredményes időszakot köszönhetek Javinak. Minden jót Javi, mindig egy fontos része maradsz az FC Bayern-családnak.”

A klub bejelentette, hogy a szezon végén Javi mellett Alabától, Flicktől és Boatengtől is méltó búcsút vesznek.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top