Interjúk és nyilatkozatok

Nagelsmann: Csak a Bayern miatt távoztam – nagyon gyorsan megegyeztünk

Hivatalossá vált, hogy Julian Nagelsmann a következő szezontól a Bayern edzője lesz. A Leipzig mestere a bejelentést követően sajtótájékoztatón dicsérte jelenlegi klubját és mondott köszönetet az elmúlt évekért, illetve azért, hogy elengedték őt. Természetesen beszélt a Bayernről is.

▪ A Hoffenheim elleni meccs után volt az első beszélgetésem Oliver Mintzlaffal és jött az első kapcsolatfelvétel a Bayern részéről. Olli és én több témában is jó és hosszas beszélgetést folytatunk, ahol előadtam a kívánságomat – ha jön egy konkrét ajánlat, szeretnék a Bayernhez igazolni.

▪  A Leipzig különleges, ettől függetlenül távozni fogok. Soha nem titkoltam, hogy vonz az FC Bayern edzői posztja és ha lehetőségem lenne rá, akkor szívesen vállalnám ezt a munkát. Nagyon különleges dolog számomra, hogy átvehetem ezt a pozíciót.

▪ Nagyon köszönöm az RB Leipzignek, hogy az FC Bayernnel együtt megoldást találtak a kérésem megvalósításához. Az első itteni meccsem óta nagyon szívemhez jött a klub, a játékosok, a régió. Sok különleges dolgot éltünk át. Nehéz szívvel hagyom el őket – nagyszerű csapatot edzhettem, minden lehetőséget és feltételt biztosítottak a sikeres munkához.

▪ Semmilyen hatással nincs rám az átigazolás összege. Véleményem szerint senki nem ér ennyi pénzt, de alapvetően nem félek tőle. Ettől csak nagyon motivált leszek, hogy a legjobb teljesítményt hozzam ki magamból.



Nagelsmann confirmed as next Bayern Munich head coach

▪ Két év után még nem terveztem a váltást, természetesen közrejátszott a Bayern és Hansi helyzete. Volt egy-két megkeresésem más kluboktól is. Mondtam Ollinak, hogy bármelyik klub miatt nem, hanem csak a Bayern miatt kérem a szerződésem felbontását.

▪ A Bayernnel nem nagyon beszéltünk a részletekről, nem is nagyon volt idő rá. Fejleszteni kell az utánpótlást, integrálni a campusról. Tudom mi vár rám, meggyőződésem, hogy július 1-jétől teljesíteni is fogom.

▪ Megpróbáltam minden játékossal igazságos lenni. Nem hiszem, hogy nagyon szomorúak és nekem sincs lelkiismeret-furdalásom. Azt hiszem, hogy valahol megértik. Egy búcsú érzelmes és szomorú, de nem szabad ebbe belebetegedni. De van kellemesebb dolog az elköszönésnél.

▪ Nagyon rövid megbeszéléseim voltak a Bayernnel, nem voltak hosszú tárgyalások. Én is azon voltam, ha megtörténik, akkor gyorsan történjen meg. Nagyon gyorsan megegyeztünk. Telefonon beszéltem több Bayern-vezetővel is. Röviden és fájdalommentesen.

▪ Ebben a szituációban világos dolog, hogy azért, amit a Leipzig most értem megtett, nem fogom egyik játékosukat sem elcsábítani.

▪ Hansi Flick távozását nagyon nehéz értékelni, nem is az én dolgom. Nem is kérdeztem rá a dologra. Egy nyugodt klíma jót tesz a sikernek. De nem voltam beavatva. A mamámtól megtanultam a játszótéren: ha két gyerek veszekedik, ne avatkozz bele.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top