Hivatalos

Hivatalos: Julian Nagelsmann lesz a Bayern edzője!

Az új edzőgenerációt képviselő német szakember öt évre írt alá.

Miután a BL-kiesést követően Hansi Flick megkérte a vezértkart, hogy két évvel szerződése vége előtt, június 30-án bontsák fel a szerződését, a Bayern új vezetőedző után nézett. Már hosszú ideje téma volt a 33 esztendős Julian Nagelsmann érkezése és ma, nem sokkal tizenegy óra előtt hivatalossá is vált mindez.

A Lipcse jelenlegi trénere július elsején csatlakozik a csapathoz és ötéves szerződéssel fog rendelkezni.

Julian Nagelsmann calls for change in mentality from RB Leipzig youngsters

A fiatal tréner leggyakrabban a 3-4-2-1-es formációt alkalmazza.

A bajorországi születésű Nagelsmann a 2015/16-os szezonban mutatkozott be a Hoffenheim kispadján, ahol 136 mérkőzésen irányította a felnőtt csapatot. A 2019/20-as idényben már a Lipcsét vezette, első évében rögtön a Bajnokok Ligája elődöntőjéig. Idén viszont már a nyolcaddöntőben kiesett csapatával a kiírásból. Nagelsmann eddig 90 meccsen ült a Lipcse kispadján és 53-at nyert meg, miközben játékosai 185 gólt rúgtak.

A tréner az offenzív focit kedveli, de csapatának kettőssége idén, hogy viszonylag kevés gólt kapnak (a bajnokságban 25-t). Nagelsmann jól ismeri a Bayern középhátvédjét, Niklas Sülét, akivel a Hoffenheimnél dolgoztak együtt. Niklas mellett a szintén júliusban érkező Upamecano is jó kapcsolatot ápol az edzővel.

FC Bayern München | Präsident Herbert Hainer schlägt Oliver Kahn für Task Force vor - Eurosport

A jövőben Hainer és Kahn lesz a felettese Nagelsmannak.

„Julian Nagelsmann az edzők egy új generációját képviseli. Fiatalkora ellenére nagyon lenyűgöző az életpályája. Biztosak vagyunk abban, hogy Julian Nagelsmannal folytatni tudjuk az elmúlt évek remek sikereit. Ugyanakkor szeretném megköszönni Hansi Flick munkáját is a Bayern nevében. Egy nehéz időszakban vette át a csapatot 2019-ben, 6 trófeát nyert egy hetedikkel a sorban. Mindig is ott lesz a helye a Bayern történelemkönyvében. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre!” – mondta Hainer a Bayern hivatalos weboldalának.

„Julian 5 éves kontraktusa mutatja, mennyire elkötelezett a Bayern felé. Biztos vagyok benne, hogy a Bayern jövője nagyon sikeres lesz Julian Nagelsmannal. Köszönetet kell mondanom Hansi Flicknek is, aki a Bayern nagyszerű futballal vezette hatalmas sikerekre. Teret adtunk kívánságának, hogy elhagyja a Bayernt a szerződése lejárta előtt. Minde jót, Hansi!” – nyilatkozta a Bayern legendája, Oliver Kahn, aki egyben a vezetőség fontos tagja is.

Nagelsmann's Credentials To Be Tested In Bayern vs Leipzig Topspiel

„A Juliannal való tárgyalások nagyon kooperatívra is rendszerezettre sikerültek. Sok jó élményünk lesz vele, ebben biztos vagyok. Szeretném kifejezni a köszönetemet Hansi Flicknek. Közel másfél évvel ezelőtt vette át a vezetőedzői posztot és nagyon sok győzelmet és címet ünnepeltünk vele, közte a 2020-as triplázást. Ezekhez a sikerekhez mindig is szorosan fog kapcsolódni az ő neve. Minden jót kívánok neki az előtte álló útra.” – fejezte ki köszönetét mindkét fél felé Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top