Bundesliga

Sorozatban kilencedjére lehetünk bajnokok | Előzetes: Mainz vs. Bayern

Ma, a Bundesliga 31. fordulójában a Bayern München a Mainz otthonába utazik. Ha nyer a bajor csapat, matematikailag lehetetlenné válik, hogy megelőzzék és bajnok lesz.

Furcsa módon a bajnokság két legjobb formában lévő csapata találkozik ma délután. Azért meglepő ez, hiszen a Mainz csak a 13. helyen áll és a kiesés ellen harcol, míg Hansi Flick együttese tíz ponttal a Lipcse előtt őrzi az első helyét, amelyet ma be is biztosíthat.

A Mainzot januárban vette át a korábbi dán játékos, Bo Svensson, aki egyelőre hihetetlen kalandot él át a piros-fehérekkel. Kinevezése óta csak négyszer veszített a Mainz, nem beszélve arról, hogy az akkor állandósult 17. helyből 13-at csinált a szakember és gárdája. Ikszeltek a Dortmunddal, megverték a Lipcsét és felülmúlták a Mönchengladbachot is, jelenleg pedig csak két pontra vannak a 12. helyen tanyázó Augsburgtól, ráadásul kettővel kevesebb meccset játszottak velük. Ugyanakkor Svensson csapatának nem lesz könnyű sorsolása: a Bayern után a Dortmund, a Frankfurt és a Wolfsburg lesz a következő ellenfél.

Legutóbb a Werder Bremen ellen nyert a Mainz, méghozzá a magyar válogatott középcsatánának, Szalai Ádámnak a góljával. Így már hat mérkőzés óta veretlen a klub, amelynek nincsen komolyabb hiányzója. Érdekes adat, hogy a jelenlegi Mainz-keret legeredményesebb játékosa (Mateta, 7) már nem is a klub színeiben játszik, hanem kölcsönben az angol Crystal Palace-nál focizik. A Mainznál csak három csapat, a már kieső Schalke és az osztályozó helyen álló Bielefeld szerzett kevesebb gólt, a jelenlegi 4 házi gólkirálynak (Stöger, Niakhaté, Onisiwo, Quaison) pedig 3-3 gólja van.

A Bayern személyi helyzete egyre fényesebb lett az elmúlt napokban. Robert Lewandowski visszatért a csapatba, miközben Marc Roca is a csapattal utazott Mainzba. Már csak Süle, Tolisso és Costa van sérültlistán, Gnabry helyzete pedig kérdéses, előfordulhat, hogy a német szélső odafér Flick padjára.

A német edző elmondta, „minél hamarabb szeretnénk bebiztosítani a salátástálat.” Hogy ma sikerül-e vagy esetleg túl jár a Bayern eszén a Szalai Ádámot is a soraiban tudó mainzi alakulat, 15:30-tól kiderül a Sport 1-en.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top