Bundesliga

Flick: Szombaton be akarjuk biztosítani a bajnoki címet

Hansi Flick a szombati, Mainz elleni idegenbeli meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

Lewandowski nagy célja, hogy rekordot döntsön. Ott lesz a keretben, csakúgy, mint Leon Goretzka. Marc Roca és Serge Gnabry esetében várnunk kell. A keret feltöltődik, és ez jó.

A Bundesliga az alapja annak, hogy játszhassunk a BL-ben és nemzetközi címeket szerezzünk. A Bayernnél követelmény a bajnoki cím, ez a legőszintébb sorozat. A csapat az elmúlt hetekben megmutatta, hogy milyen kvalitásokkal és mentalitással rendelkezik. Szombaton be akarjuk biztosítani a bajnoki címet, de tudjuk, hogy jó formának örvend a Mainz. Hat meccs óta veretlenek. Nagyon agresszívan játszanak a labda nélkül, labdaszerzéseknél pedig nagyon jól kontráznak.

Az elmúlt hetekben sok meccsünk volt, köztük válogattot mérkőzések is. Ügyelnünk kell arra, hogy komolyan vegyük a játékosok terhelését és a sérüléseket. Fontos, hogy tartsuk az egyensúlyt és figyeljünk a játékosokra.

A lehető leghamarabb bajnokok akarunk lenni, ez nagyon fontos számunkra. Lewy négy hetet hiányzott – jó állapotban van, ezt bizonyította az edzésen is. Természetesen támogatjuk őt, de meglátjuk, hogy sikerül-e neki. A bajnokságra összpontosítunk.

A DFL karanténszabályairól: Természetesen reméltem, hogy nem kell ilyesmit tennünk, de a Liga így döntött. Nagy különbség azonban nincs számunkra. A szezon végéig nagy cél áll előttünk.

Rummeniggének óriási tapasztalata van – kevesen vannak ebben a pozícióban, akik játékosként és vezetőként ilyen sikeresek voltak. Az ő kinevezése a nemzetközi és a német foci számára is fontos.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top