Egyéb

Lewandowski bevethető, Gnabry is labdázik

A Bayern egy hónap kihagyás után, a Mainz elleni szombati meccs előtt ismét számíthat legjobb góllövőjére, Robert Lewandowskira. A lengyel játékos a szerdai edzés javát már a csapattársaival végezte, a hétvégi bajnokira pedig már bevethető állapotban lesz.

Lewa 35 gólos idén, Gerd Müller megdönthetetlen(nek hitt) rekordjához még ötöt kell vágnia – a Mainz, a Mönchengladbach, a Freiburg és az Augsburg ellen lesz lehetősége erre.

„Jelenleg itt vagyok Münchenben, a világ legjobb csapatánál vagyok – jól szórakozom a csapattársaimmal és nagyon jól érzem magam. Sokáig akarok még topszinten játszani. A szerződésem még két évig szól, de azt hiszem gondolhatunk ennél tovább is.”

Kép

Jó hírek jelentek meg további Bayern-játékosok állapotáról is: a PSG elleni odavágó előtt koronavírusra tesztelt Gnabry csütörtökön először edzett a labdával, a hétvégi visszatérése viszont a hosszas kihagyás miatt egyelőre még kérdéses.

Bayern-Star Serge Gnabry (r.) beim Aufbau-Training mit Reha-Coach Peter Schlösser

A Klose-Sarr párharcról elhíresült edzésen megsérült Marc Roca is hamarosan, akár már a hétvégén visszatérhet a keretbe: csütörtökön Hermann Gerlanddal és Holger Broichhal végzett fejelős, egy az egy elleni és sok sprintet tartalmazó edzést.



Ganz schön anstregend! Marc Roca (r.) gab am Donnerstag Vollgas beim Einzel-Training

Corentin Tolisso, aki február közepén szenvedett combizomsérülést, is visszatért a gyepre, a francia középpályás a szerdai edzésen először végzett laza futógyakorlatokat – csütörtökön fokozta a tempót, de visszatérésének időpontja egyelőre kérdéses.

Kép

A Bayern 18 éves támadótehetsége, Malik Tillman a 2020 októberében elszenvedett keresztszalag-szakadása után ismét teljesíteni tudta a csapatedzés egyes elemeit, így az elkövetkezendő hetekben ő is tagja lehet a Bayern München meccskereteinek.

Kép

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top