Bundesliga

Choupo és Kimmich gólja hozta a 3 pontot | Bayern 2-0 Leverkusen

A Bundesliga 30. fordulójában a Bayern München 2-0-ra legyőzte a Leverkusen csapatát és óriási lépést tett a sorozatbeli kilencedik bajnoki cím felé.

A Szuperliga hírei, illetve a Hansi Flick-mizéria által árnyalt kedd esti mérkőzésre Hansi Flick a legjobb formában játszó tizenegyet küldte pályára. Mivelhogy Lewandowski továbbra sem volt kerettag, Goretzka pedig még nem volt 100 százalékosan bevethető, a középpályán az Alaba, Kimmich, Müller hármas kedzett, a két szélen pedig a Wolfsburg ellen duplázó Musiala és a szélvészgyors Coman startolt. Elől Choupo-Moting játszott középcsatárt.

És hét perccel a kezdő sípszót követően be is talált a kameruni! Alaba előreívelt labdáját először Thomas Müller csúsztatta kapura, ám a finn kapus, Lukas Hradecky bravúrral védett. A kipattanó azonban Choupo-Moting elé hullott, aki rávágta a játékszert a kapura és megszerezte a vezetést a Bayern Münchennek. A csatár egyébként sorozatban harmadik mérkőzésén talált be a csapatban.

Choupo-Moting vezető gólja (7′)

Nem sokkal később jött az újabb találat! Ismét Alaba volt az egyik főszereplő, amikor is a bal szélről ívelte be a labdát. A vendégek holland védője, Sinkgraven rosszul kezelte le a beadást, ennek eredményeképp pedig Kimmich elé került a labda, a német klasszis pedig köszönte szépen, kíméletlenül bevágta a hosszúba.

Kimmich találata (13′) 

Nem az év meccse volt, a Bayern viszont szépen megőrízte kétgólos vezetését, amelyből akár nagyobb arányú győzelmet is kicsikarhattak volna. A második félidő közepén Choupo-Motingnak majdnem összejött a dupla, azonban les miatt visszafújták az esetet. A hajrában Jamal Musiala is próbálkozott egy gyönyörű sarkazással, labdája azonban kevéssel Hradecky kapuja mellé ment. Hogy teljesebb legyen az öröm, a meccs végén tíz percre Christopher Scott is lehetőséget kapott, Tanguy Nianzou pedig majd’ félórát játszott.

A Bayern ezzel a három ponttal 10 egységnyire növelte az előnyét az élen, miután késő délután a Lipcse vereséget szenvedett a Kölntől. A bajorok így a következő fordulóban a Szalai Ádámmal felálló Mainz ellen biztosíthatják be a bajnoki címet. Ebben a fordulóban az is hivatalos lett, hogy a Schalke jövőre a másodosztályban folytatja, miután 1-0-ra kikapott a Bielefeld csapatától.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top