Edzőkérdés

Reakciók Flick bejelentésére – „Először fel kell dolgoznunk ezt”

Mint ismert, Hansi Flick a szezon végén szeretné elhagyni a klubot. Legalábbis a PSG elleni meccs után a vezetőséggel, a Wolfsburg elleni győzelmet követően pedig a csapattal közölte ezt. Hogy valóban távozni szeretne, és ez meg is történik-e, arról még nem tudunk biztos kijelentést tenni.

Többen is reagáltak a vezetőség számára is váratlanul érkező TV-s nyilatkozatra, amelyet három különböző csatornának, a Skynak kétszer is tett ezzel kapcsolatban a vezetőedző.

Thomas Müller: Nem indokolta meg. Természetesen nagyon sok energiát fektetett bele a legutóbbi, extrém intenzív másfél évbe. Ahhoz, hogy az FC Bayern edzője legyél, vastag bőr szükséges. Sokat kérdeznek, mindig ki kell állnod a csapat elé. Intenzív időszak volt. De pontosan nem indokolta meg, de nem is nekünk kell ezt megtennie.

Manuel Neuer: Számunkra elsősorban nem az okok a fontosak. Mindannyiunk számára egy érzelmes történet volt – csapatként először fel kell dolgoznunk ezt. Nagyon sikeres és szép időszakunk volt együtt. Neki egyszerűen fontos volt, hogy személyesen közölje velünk, mielőtt a nyilvánosságnak mondja el. Ez is egy jele annak, hogy nagyon jó a kapcsolatunk egymással.



Didi Hamann: Fel akarja bontani a szerződését. Természetesen érdekes lesz, hogy mit szól ehhez a klub. Hogy elengedik-e, vagy kártérítést akarnak a szerződés felbontásáért. Amit bejelentett, az egy nyílt titok volt. Megvoltak az előjelei és a felek kijelentései miatt egyértelmű volt hogy az együttműködés különböző okok miatt már nem lehetséges. Azt hiszem, hogy ez sokat kivett belőle.

Christian Streich: Hansit nem szükséges semmire sem ösztönöznöm, mert pontosan tudja, hogy mit csinál. Lenyűgöző amit tett a Bayernnél, amit elért a csapattal. Azt hiszem nem kevés embert lepett meg, mert ennyire talán nem bíztak meg benne. Nagyon örülök a sikereinek, mert ő egy nagyszerű edző.

Rudi Völler: Az időzítés egy kicsit meglepő, nem a szezon után, egy megbeszélés során tisztázták a dolgokat. De ez az ő személyes döntése. Nem tudok többet annál, mint ami a nyilvánosságban megjelent, ezért inkább kimaradnék belőle – a Bayernnél majd tisztázzák a dolgokat. Aki Hansi Flick mai akciója után úgy gondolja, hogy nem ő lesz a válogatott szövetségi kapitánya, az természetesen egy bátor döntés, én úgy érzem.

Lothar Matthäus: Biztos vagyok benne, hogy kapcsolatban áll a DFB-vel. Nekem senki nem tudja bemesélni, hogy az elmúlt öt-hat-hét hétben senkivel nem telefonált. Most komolyabbá fordulnak a megbeszélések, aktuális lesz a szövetség számára. Számomra már hetekkel ezelőtt világos volt, hogy Flick visszalép és ajánlatot fog kapni a DFB-től. A tendencia szerint ő lesz Joachim Löw utódja.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top