Edzőkérdés

Hansi Flick bejelentette távozási szándékát

Hansi Flick a Wolfsburg elleni 3-2-es idegenbeli győzelmet követően elmondta, hogy a szezon végén el szeretné hagyni a Bayern csapatát.

Flick a meccs után egy pár percre eltűnt a csapatával, közölte nekik a döntését – ekkor még senki sem tudta, hogy miért, később viszont a kamerák elé állt és elmondta, hogy mi volt a téma. Először a Sky, majd a Ard és a ZDF-nek is beszélt erről, a vezetőség előzetesen nem tudott arról, hogy ilyen módon  jelenti be Hansi Flick a távozási szándékát.

„Szeretnék kilépni a szerződésemből, ezt elmondtam ma a csapatnak. Fontos volt, hogy tőlem tudják meg. De a jövőm még egyáltalán nem tisztázott. Még nem voltak megbeszélések ezzel kapcsolatban. Természetesen a szövetségi kapitányi poszt egy fontos opció, minden edzőnek át kell gondolnia. Az elmúlt hetek nem voltak egyszerűek, ezért hihetetlenül fontos volt számomra az a folyamat, hogy a klubnak és a csapatnak is elmondtam a döntésemet.”

„Tudtam, hogy a mai meccs nagyon nehéz lesz, de úgy döntöttem, hogy a nagyon fontos győzelem után elmondom a csapatnak: A PSG elleni meccs után közöltem a vezetőséggel, hogy a szezon végén szívesen kilépnék a szerződésemből. Csak a kívánságomat fejeztem ki, tudom, hogy szerződésem van. A reakcióknak és az okoknak köztünk kell maradnia, ma nem mondok erről semmit.”



Nach Flick-Ansage: Der FC Bayern braucht einen Neustart – ohne Salihamidzic

„Szűk két éven keresztül nagyon-nagyon jó munkát végeztünk együtt. Nem volt egyszerű a döntés, mert hihetetlenül jó mentalitású és kvalitásokból álló csapatom van, a klub pedig már gyermekkorom óta kísér az utamon. Rajongója voltam, Gerd Müllernek, Paul Breitnernek vagy Karl-Heinz Rummeniggének is, ők voltak fiatalkorom példaképei. Nagyon különleges volt, most is nagyon különleges dolog, hogy lehetőségem volt edzeni ezt a csapatot, ezért pedig nagyon hálás is vagyok a vezetőségnek – legyen szó Kalléról, Uliról vagy Herbert Hainerről. Mindenki, aki itt volt és bizalmat szavazott nekem ahhoz, hogy én lehessek a Bayern vezetőedzője.”

A sikeredző a klub vezetőségével, elsősorban Hasan Salihamidziccsal került többször is nézeteltérésbe – elsősorban az igazolások miatt voltak szakmai kifogásai.

Az egyelőre kérdéses, hogy mit szól majd ehhez a klub, Flicknek ugyanis 2023-ig szóló szerződése van a bajorokkal.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top