Bajnokok Ligája

David Alaba rekorder lett | Érdekességek: PSG 0-1 Bayern

A PSG elleni második mérkőzés legérdekesebb statisztikáit gyűjtöttük össze.

A Paris Saint-Germain sorozatban második alkalommal jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Mindezt tették úgy, hogy a tavalyi évad előtti 11 olyan kiírásból, amelyben szerepeltek, csak egyszer jutottak be a legjobb négy közé.

A Bayern München a sorozatban a harmadik klub, amely nem tud bejutni a BL elődöntőjébe, miután az előző sorozatot megnyerte.

A PSG 24 mérkőzés után nem lőtt gólt hazai pályán a BL-ben. Legutóbb 2015-ben nem sikerült ez nekik, akkor a Real volt az ellenfél (0-0).

A két meccs alatt 45-ször próbálkozott lövéssel a Bayern a PSG ellen. Ez idén a legtöbb (a Krasnodarral és az őket ostromló Sevillával egyetemben), amelyet egy csapat fel tud mutatni egy párharcban, beleértve a csoportkörös oda- és visszavágókat.

PSG knock holders Bayern out of Champions League to reach semis | Sports News,The Indian Express

A Bayern csatára, Eric-Maxim Choupo-Moting több gólt szerzett a PSG elleni meccseken (2), mint amennyit a francia klub színeiben lőtt a sorozatban (1).

Choupo-Moting az előző 5 Bajnokok Ligája-találkozóján 4 gólt szerzett. Az azelőtti 20 meccsén csak kétszer zörgette meg a hálót a torna keretei közt.

David Alaba 425. meccsét játszotta minden sorozatot figyelembe véve a Bayernben. Ez a legtöbb, amelyet egy nem német futballista magáénak tudhat (Franck Ribéry számával azonosan).

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top