Bajnokok Ligája

„Kemény lesz, de kisebb meglepetést akarunk okozni Párizsban”

A PSG elleni visszavágót megelőző sajtótájékoztató részletei

Hansi Flick

Nem egyszerű ennyi sérült játékos mellett. Lucas Hernandez és Leon Goretzka edzettek, ígéretesek, csakúgy mint Jerome és Kingsley Coman is. Feltételezzük, hogy mindenki játszhat, aki ott volt az edzésen.

Az első meccsen számtalan lehetőséget dolgoztunk ki, de nem voltunk elég hatékonyak. Ebben jobbnak kell lennünk. Tudjuk, hogy nem egyszerű a feladat, de mindent bele fogunk adni. Már szerdán erre helyeztük a hangsúlyt. Holnap meglátjuk, hogy ugyanannyira leszünk-e hatékonyak, mint az odavágón.

El kell végeznünk a feladatunkat, hibákra kell kényszerítenünk őket. Labdabirtoklás során figyelnünk kell a védekezésre. Tudjuk, hogy legalább két gólt kell szereznünk. Kemény lesz, de az ilyen meccsekért focizik az ember. Egy kisebb meglepetést akarunk okozni Párizsban. Mindig a saját dolgunkra összpontosítunk.

Nyomás alá kell helyeznünk a labdát, a szélre kell őket kényszeríteni. Mbappé valamikor aranylabdás lesz, mindene megvan hozzá, a korához képest is nagyon fejlett. Neymar szintén, szívesen nézem őket játék közben. Amit egy az egy ellen csinálnak, az szuper.

Leroy abszolút képes arra, hogy különbséget okozzon. Szüksége van a játékra, de az elmúlt hetekben kiemelkedő teljesítményt nyújt.

Idén már három címet gyűjtöttünk, a csapat kiváló mentalitást mutatott. Holnap be akarunk jutni az elődöntőbe, valamint meg akarjuk nyerni a Bundesligát is.

100 százalék, hogy Lewandowski nem fog játszani.



Thomas Müller

Ha kívánhatnánk, ugyanúgy zajlana le a meccs, mint az odavágó – 31 kapuralövéssel. Ha higgadtabbak lennénk egy kicsit, az egy jó recept lenne ellenük. Örülnénk, ha ismét ilyen sok lehetőségünk adódna. A részletszituációkban jobb döntéseket kell hoznunk. Elemeztünk egy pár dolgot, reméljük, hogy meg is tudjuk valósítani ezeket.

Nem tudunk öt támadóval játszani, hátul pedig csak figyelni hogy mi történik. Normális módon vágunk neki a meccsnek, az egyéni szituációkban fontos, hogy elkerüljük a rizikót. Nem fogunk az elejétől fogva feszítővassal nekik esni, de törekszünk arra, hogy korai gólt szerezzünk.

A fociban bármi megtörténhet és szinte már mindent láttunk. Vannak kritikus pillanatok: gólok, kiállítások vagy épphogy kihagyott helyzetek. Ezeket a kulcsmomentumokat akarjuk magunk mellett tudni, de a pillanatok nem tervezhetőek. Az intenzitás, a kockázatértékelés és a jó döntéshozatal a célunk, ebben segíthet a tapasztalat. Ha gólt szerzünk, emberi reakció az ellenféltől az, ha riadót fújnak, mindig rossz érzés elveszíteni valamit. Ebbe akarjuk belekényszeríteni a párizsiakat.

Főleg Mbappé a nagyon veszélyes. A mi játékstílusunk által terület szabadul fel előtte, fontos, hogy ezt ne egy ember védekezze le. A passzadót is nyomás alá kell helyezni, hogy ne tudjon tökéletesen időzíteni. Mbappé és Neymar veszélyes pozíciókban vannak a kontrák alkalmával. Ezeket a szituációkat fel kell mérnünk és meg kell határoznunk a rizikó mértékét. Szükségünk van a szerencsére is – ezeket a játékosokat soha nem lehet igazán kikapcsolni. De minimalizálnunk kell annak a valószínűségét, hogy gólt szerezzenek ellenünk.

Hihetetlenül fontos lenne számunkra a címvédés, szeptember óta dolgozunk ezen. A személyi helyzet tekintetében sajnos nem állunk olyan jól, de érezzük magunkat abban a mentális állapotban, hogy megfordítsuk a mérkőzést.

A mi hivatásunk részét alkotja, hogy fejben felülkerekedjünk a fáradt testünkön. Az FC Bayern a német labdarúgás csúcsa, amelynek soraiban a legrugalmasabb emberek állnak. Aki az ilyen meccseken nem tudja odatenni magát, annak nem kell a legjobb klubnál játszania. Ez a kötelezettségünk, nincs más alternatíva.

A kupából kiestünk, de az előzőt megnyertük, csakúgy mint a Szuperkupát vagy a Klub VB-t. Ez egy különleges szezon. A bajnokságban jól állunk, ez a legfontosabb cím. A szerdai odavágó után, ahol nem voltunk elég hatékonyak, elveszíthetjük, de nem akarjuk elveszíteni a Bajnokok Ligáját. Nagyon csalódott lennék, most viszont még nagyon magabiztos vagyok – és ez nem arrogancia. Nagyon szoros párharc lesz.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top