Bundesliga

Musiala gólja egy pontra volt elég | Bayern 1-1 Union

A címvédő bajorok a Uniont fogadták a bajnokság 28. fordulójában és 1-1-es döntetlent értek el ellenük.

Hansi Flick teljesen átszervezte a csapatot a találkozóra: élete első felnőttcsapatos meccsét játszotta a 21 éves Josip Stanisic, mindössze három percnyi nagycsapatos rutin után először kezdett Tiago Dantas és az elmúlt hetekben csak csereként beszállogató Javi Martínez is a Startelfben szerepelt.

A 11. percben alakította ki első helyzetét a Bayern. Sarr és Choupo-Moting játszott össze, utóbbi éles próbálkozása viszont megpattanva kerülte el a kaput. Öt perc múlva megint a kameruni került helyzetbe Dantas átadása után, viszont a centikkel hosszú passzt kiütötte Luthe. A felszabadításnál újra résen kellett lennie a Union kapusának, hiszen Thomas Müller testéről majdnem bepattant a labda.

A 22. percben a jól mozgó Musiala lőtt, de próbálkozása mellé ment. Nem sokkal később a másik oldalon volt helyzet, miután Bülter fejelte bele Neuerbe a játékszert. A szünetig csak kisebb megindulásai voltak a bajoroknak, de a vezetést nem tudták megszerezni.

Image

Dantas elvégezte a dolgát.

A második negyvenöt percre már Leroy Sané jött ki az első félidőben ápolást kérő Kingsley Coman helyére. Az 57. percben a Bundesliga-veterán Max Kruse lőtt el kapásból egy lehulló labdát, de balos lövése a kapufa külső oldala mellett csúszott el.

A második félidő felénél jött Christopher Scott és Benjamin Pavard is a csapatba. Hasonlóan Stanisichoz, előbbi is debütált a Bayern Münchenben.

A 68. percben aztán megtört a jég! Musiala igazgatott, majd lőtte el Luthe mellett a labdát és megszerezte a vezetést a Bayern Münchennek.

Musiala (majdnem) győztes gólja (68′) 

Az Union magasan felívelt labdákkal igyekezett egyenlíteni, de a védelem jól zárt. Mindez azt jelentette, hogy Flick csapata megszerezhette volna a három pontot, azonban négy perccel a rendes játékidő vége előtt Ingvartsen talált be és végül 1-1-gyel ért véget a meccs. Bosszantó, hogy a vendégek gólját megelőzően szabálytalan bedobást végeztek el.

Ingvartsen egyenlít (86′) 

A Bayern így nem tudta megtartani hétpontos előnyét a Lipcse előtt, amely így ötre fogyatkozott. Viszont Flick pihentetni tudta pár játékosát a PSG elleni keddi visszavágó előtt. Folytatás aznap!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top