Bundesliga

Ifikkel tarkított kerettel támadunk | Előzetes: Bayern vs. Union

A Bundesliga 28. fordulójában a Union Berlin otthonába utazik a Bayern München.

A PSG elleni első meccses vereség után és a jövőheti visszavágás előtt találkozik a Bayern München a Bundesliga hetedik helyén álló Union Berlinnel. Rengeteg kidőlt és egy eltiltott játékossal vág neki Hansi Flick és stábja a fővárosiak elleni találkozónak, amelyet a Lipcsével szembeni hét pontos előnnyel várnak.

Az ellenfélről

A Bayernt és a Uniont 25 pont választja el a tabellán. Míg a müncheniek a 9. sorozatbeli ligagyőzelem után hajtanak és a bajnokságban igen jó formának örvendenek, addig a berliniek az utolsó európai kupahelyekért küzdenek. Urs Fischer együttese az idei idény egyik meglepetéscsapata, ám könnyen lehet, hogy a szezon végére elvesztik a harcot az őket üldöző Stuttgart és Mönchengladbach ellen.

A Union játszotta a legtöbb döntetlent az idei kiírásban. A rutinos Christian Gentner és Max Kruse fémjelezte együttes 12-szer szerzett pontosan egy pontot a ligában, legutóbbi hét tétmeccsükből is négy végződött ilyen eredménnyel. Védelmük az előttük álló hat együttesből háromnál (köztük a Bayernnél) is jobb. Ez a statisztika többek között a két élete egyik legjobb szezonját futó védőnek, Marvin Friedrichnek és Christopher Trimmelnek is köszönhető. E két játékos támadásban is jeleskedik: előbbinek középhátvédként már négy gólja van a bajnokságban, utóbbi jobbszélső védőként pedig hat assisztot jegyzett már.

Max Kruse scores on first start as Union Berlin add to Mainz misery - Eurosport

Krusének 84 gólja van a német első osztályban, de a Bayernnek csak egyszer talált be.

Soron következő ellenfelünk offenzíváiból ebben a szezonban több Union-játékos is nagy részt vesz ki. A korábban Wolfbsurgban és Brémában is jól teljesítő Max Kruse a klub házi gólkirálya 10 találattal, miközben a fiatal Taiwo Adoniyi és a januárban remeklő Sheraldo Becker összesen 12 gólt hozott össze a csapatnak. Ők ketten viszont nem lesznek ott az Allianzban sérülés miatt. Rajtuk kívül a Bayern-kölcsönjátékos Dajaku és a veterán Ujah sem lesz bevethető.

Az hadra foghatók közül viszont nem szabad megfeledkezni arról a Robert Andrichról sem, aki pár éve még a harmadosztályban szerepelt, a 2020/21-es szezonban viszont 5-5 gól és gólpassz áll a neve mellett.

A Bayern és a Union párharcának egyébként nincs nagy történelme, hiszen eddig mindössze háromszor találkozott a két csapat az első osztályban. Kétszer a bajorok nyertek, a legutóbbi, decemberi mérkőzés viszont 1-1-es döntetlent hozott az Alte Förstereiban.

Ma új arcok tűnhetnek fel a cserepadon.

A Bayernről

Davies eltiltás, Lewandowski térdsérülés, Gnabry koronavírus-fertőzés, Tolisso combizom-szakadás, Hernández, Süle, Goretzka és Roca pedig a héten elszenvedett apróbb sérülésük miatt nem lehet ott a mai mérkőzésen. Minderről Hansi Flick beszélt a tegnapi sajtótájékoztatón.

A német tréner azt is elmondta, hogy a kulcsembereket több tartalékcsapatban szereplő játékos fogja helyettesíteni. A nemrég ingyen igazolt csatár, Dimitri Oberlin, a francia balhátvéd, Rémy Vita, a 18 éves támadótehetség, Christopher Scott és a 21 esztendős hátvéd, Josip Stanisic is ott lehet padon, ráadásul a Bild szerint a húszesztendős Tiago Dantas és a 18 éves Jamal Musiala is kezdeni fog ma délután. Pavard és Sané helyzete tegnap még kérdéses volt, de végül úgy tűnik, ha nem is a teljes mérkőzést lejátszva, de szerepelhetnek a Union ellen.

A Bayern legutóbbi öt meccsét megnyerte a ligában, miközben 17 gólt lőtt és csak négyet kapott. Hogy hogyan alakul a mai meccs forgatókönyve, azt a Sport 2-n láthatjátok élőben, 15:30-as meccskezdéssel.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top