Bajnokok Ligája

„Be akarunk jutni az elődöntőbe, ezen semmi sem változtat” – Reakciók: FCB 2-3 PSG



A PSG elleni 3-2-es hazai vereséget követő nyilatkozatok Flick, Müller, Choupo, Pochettino, Mbappé, Draxler és Matthäus jóvoltából. A meccs előtt Lewandowski megerősítette, a visszavágón sem lesz ott.

Hansi Flick: Szerencsétlen vereség volt. A Párizs nagyon hatékonyan játszott és a kevés lehetőségeiből három gólt szerzett. Mi határoztuk meg a játékot, volt 31 kísérletünk, a játékstílusunk lenyűgöző volt. Sajnos a kapu előtt nem voltunk elég határozottak és hatékonyak. A csapat 90 percig küzdött a pályán, nem adta fel. Van még egy meccsünk Párizsban, mindent megteszünk, hogy egy pozitív eredménnyel megfordítsuk a párharcot. Be akarunk jutni az elődöntőbe, ezen a mai eredmény semmit sem változtat.

Goretzka és Süle sérüléséről: Izomproblémáik voltak, hogy menny időre dőltek ki azt ma vagy holnap vizsgáljuk ki. Feltételezzük, hogy hétvégén sem léphetnek pályára. Nem tudom megmondani, hogy bevethetőek lesznek-e a visszavágóra.

Neuer „hibájáról”: Mbappé tökéletesen találta el a labdát, a pálya, a labda, minden nedves volt. Az ilyen megtörténhet, legalább tudta merre tart a labda. Már korábban meg kellett volna akadályoznunk ezt a gólt. Manu abszolút világklasszis és hihetetlenül fontos játékos számunkra.

Arról, hogy Kimmich dühösen kiáltott a pad felé, hogy cseréljék már le a sérült Goretzkát: Nem reagáltunk későn, egyszerűen be kell melegítenie az embernek. Először Jerome Boatenget akartuk behozni, de Alphonso Davies mellett döntöttünk. Viszonylag gyorsan készen is állt, ezért gyorsabban le tudtuk bonyolítani a cserét. Gyorsaságot akartunk hozni a szélre, végül pozitívan sült el.

A jövőjéről: Mindent elmontam. Arra koncentrálok, hogy eredményes focit játsszunk. Jelenleg semmi más nem jelent témát számomra.




Thomas Müller: Sok helyzetet hagytunk ma ki. Lényegesen több gólt kell szereznünk és senki sem szólhatott volna egy szót sem, ha 5:3-mal vagy 6:3-mal végződik a meccs. Saját magunk tehetünk róla, most viszont be kell hoznunk a hátrányt. Ha a gyilkos ösztön bennünk lett volna ma, amit már gyakran megmutattunk, akkor minden másképp nézne ki. A bekapott gólokról nem érdemes vitát nyitni, ma túl sok lehetőséget hagytunk ki. Teljes mértékben a visszavágóra koncentrálunk. Ha azt csináljuk, amit ma, akkor sok lehetőségünk lesz – ha ki is használjuk őket, akkor bejutunk az elődöntőbe. Meggyőződésünk, hogy képesek vagyunk továbbjutni.

A keretről és a sok sérültről: Nem számoltunk azzal, hogy meccs közben Goretzka és Süle is kidől. Minden játékos képes arra, hogy az ilyen nagy meccseken tartsa a szintet. Nagyon összetartó közösség vagyunk. Ha Párizsban is ezt a játékteljesítményt nyújtjük, akkor meglesz a lehetőségünk a továbbjutásra. De ott kell lennünk és be kell vágnunk a helyzeteket.

Eric Maxim Choupo-Moting: Nem lőttünk elég gólt és túl sokat kaptunk. Valamikor az ilyenekből öt-hat gólt szerzünk. Nagyszerű küzdelem volt, kár, hogy nem nem lett meg az eredménye. Jól jöttünk vissza a hátrányból és még semminek sincs vége. Egy héten belül lehetőségünk van javítani. Jó meccset játszottunk, mi domináltunk.

Robert Lewandowski: (meccs előtt) A visszavágó túl korán lesz számomra. Mindent megteszek, hogy visszatérjek a pályára, de csak akkor, ha igazán jól érzem magam és megbizonyosodom az egészségemben.

A Flick-pletykákról: Mondtam Hansinak, hogy amíg a Bayernnél játszom és ő lesz az edző, képesek leszünk jó munkát végezni és eredményesek lenni. A spekulációkról tudunk, de úgy gondolom, hogy a jövőben is vele fogunk dolgozni tovább.

Benjamin Pavard: Frusztráltak vagyunk, megérdemeltük volna a győzelmet, többet volt nálunk a labda és többet kísérleteztünk. Bravo a Párizsnak. Lesz egy visszasvágó, mindent megteszünk a továbbjutásért. Mbappénak gratulálok, ismét megmutatta, hogy nagyszerű játékos, koncentrálnunk kell rá. Azért utazunk Párizsba, hogy továbbjussunk, de saját magunkra koncentrálunk, nem rájuk. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk továbbjutni.

Read More: Bayern Vs PSG Match Report: Jose Mourinho's Side Beat Psg 3-0



Mauricio Pochettino: A csapat nagyon jól játszott. A kontrákra építettünk és hihetetlenül hatékonyak voltunk. Nagyon nehéz egy ilyen csapatnak három gólt lőni, ezért nagy gratuláció illeti a játékosaimat. A tervünk bejött, de megvolt a szükséges szerencsénk is. Minden nyitott, de nagyon pozitív eredmény született. Kedden mindent bele kell adnunk.

Kylian Mbappé: A hatékonyság jelentette a különbséget. Minden helyzetünket értékesítettük és természetesen volt egy kis szerencsénk is, ugyanis a Bayern előtt sok lehetőség adódott. De még nem jutottunk tovább. (…) Szeretek a világ legjobb játékosai ellen játszani és Manuel Neuer a világ történelmének egyik legjobb kapusa. Nem éreztem nyomást. A döntőben nem találtam be ellene, de remélem, hogy hamarosan újra megtehetem.

Kép

Julian Draxler: A megfelelő időpontonban szereztük a gólokat. A Bayern nagyobb részt vállalt a játékból, de elől mi voltunk a hatékonyak. Nagyon nehéz volt és sokat kellett futkároznunk, de megvolt bennünk a kvalitás arra, hogy elől gólokat szerezzünk. Jó első lépés volt, de láthattuk a Bayern képességeit. Nagyon kemény lesz a visszavágó.

Lothar Matthäus: Lewandowski valószínűleg összeszorított foggal ült a kanapén, hogy nem lehetett itt. A Bayernnek rengeteg helyzete volt, sokat siralmas módon hagytak ki. Nagyszerű meccs volt, jó reklámja a focinak. A Bayern volt a domináns, de a Párizs a hatékony –  Mbappé pedig ismét megmutatta a világklassziság. A jó teljesítmény ellenére egy felesleges vereség volt, de szerintem a Bayernnek nagy esélye van a visszavágón. A PSG-nek igazán jó napot kell kifognia, legközelebb nem lesz ekkora szerencséjük.

„Be akarunk jutni az elődöntőbe, ezen semmi sem változtat” – Reakciók: FCB 2-3 PSG
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top