Bundesliga

„Hiányzott az erő, védekeznünk kellett” – Reakciók: RBL 0-1 FCB

A lipcseiek elleni 1-0-ás idegenbeli győzelmet követő reakciók. 

Hansi Flick: Csúcsmeccs volt, a Leipzig pedig megmutatta miért állnak ennyire magasan. Valami hiányzott, nem voltunk annyira nyugodtak és nem volt nálunk annyit a labda. 20 perc után jobbak lettünk, jól kontrolláltuk a mérkőzést és gólt lőttünk. Fontos volt, hogy visszaálljon a nyugalom. A második félidőben világos volt, hogy a Leipzig mindent megpróbál – nagyon jól csinálták és problémákat okoztak nekünk. A csapatom morálja és mentalitása kiemelkedő volt, óriási gratuláció ezért. Meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, hogy jelzést adjunk. Fontos lépés volt a bajnoksághoz, de lesz még hét mérkőzésünk.

Thomas Müllert a válogatottba? Nem szeretnék beleavatkozni. Thomas szenzációs szezont játszik. Fontos nekünk, fontos lehet más csapat számára is, de ezt Joachim Löwnek kell eldöntenie, megvannak az ő elképzelései. Én örülök, hogy így játszik nálunk.

RB Leipzig - FC Bayern: Nagelsmann gratuliert Flick und Co. - aber nicht zur Meisterschaft - Fußball Video - Eurosport

Manuel Neuer: Fontos lépés volt a bajnoksághoz, nem akartuk elszalasztani. Az első félidőben semmit nem engedtünk, jól hoztuk ki a labdákat és foglaltuk el a pozíciónkat. A második félidőben többet jöttek előre, agresszíven támadtak le minket. Ekkor gondjaink voltak a játékfelépítéssel, nekik pedig megvoltak a lehetőségeik. Ha az elfoglalt pozíciók stimmelnek, mindig játékkal akarunk sikeresek lenni. A végén már csak a hosszú labdák maradtak.



Leon Goretzka: Láthattuk, hogy néha hiányzott belőlünk az energia, főleg a végén. Ilyenkor a saját térfelünkön kell védekezni. Már a szezon előtt is beszéltük, hogy lesznek ilyen mérkőzések, amikor nem tudunk 90 percen keresztül nyomni. Egy csapat mentalitását mutatja, hogy ilyesmire is képes, de egy ilyen mérkőzésen szükség van arra, hogy a szerencse is veled legyen. Nagy lépés volt ez ma, de még nem a mindent eldöntő.

A jövőjéről: Szuperül érzem magam itt, a Bayern München nagyon sokat segített nekem az elmúlt években a következő lépések megtételéhez. Ezért világos a Bayern iránti tendencia.

Bundesliga: behúzta a Bayern az év meccsét – videó | Goal.com

Oliver Mintzlaff, a Leipzig ügyvezetője: Természetesen csalódás, hogy üres kézzel maradtunk. A második félidőben nagyon jól csináltuk és jól kezdtük a meccset is. Ezután viszont jött a nem túl érdemtelen gól, mert az első félidő utolsó 20 percében nem voltunk annyira jók. Ez a Bayern hatékonysága mellett szól. Mindent beleadtunk és sok kockázatot vállaltunk. Különösen a második félidőben éreztem volna igazságásabbnak egy döntetlent, de nem lett az. El kell fogadnunk.

Julian Nagelsmann, a Leipzig edzője: Olyan gólt kaptunk, amelyet ebben a formában nem nyelhetünk be. Ettől függetlenül nagyon jó meccset játszottunk. A második félidőben szakaszonként nagyon beszorítottuk a Bayernt. Valamikor lehetőségük sem volt, csak a végén, amikor nagyobb területük lett. Addig mi voltunk a jobb csapat és négy komoly lehetőségünk is volt, de mindig hibáztunk. Ebből tanulhatunk. Dolgoznunk kell azon, hogy a kialakított helyzeteinket hidegvérűen kihasználjuk. Nem voltunk ma rosszabbak.

Marcel Sabitzer, a Leipzig játékosa: Röviden összefoglalva az volt a különbség, hogy a Bayern gólt szerzett az egyik lehetőségéből. Mi nagyon jó meccset mutattunk, domináltunk, ezért is nagyon kár, hogy nem találtunk be. Az utolsó harmadban valami hiányzott. Félidő után jók voltunk, be kell lőnünk a helyzeteinket. De a Bayern egy jó csapat. El kell fogadni az eredményt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top