Bundesliga

Derby-day! | Leipzig vs. Bayern

Ma este a Lipcse és a Bayern München csap össze egymással a Bundesligában. Mutatjuk, mit kell tudni a rangadó előtt!

Célegyenesbe fordul a szezon, hiszen már csak nyolc fordulónyi bajnoki küzdelem vár a Bayern Münchenre. A hátralévő meccsek közül kétségkívül a mai bír a legnagyobb presztízzsel. A német bajnokság első két helyezettje találkozik egymással, miközben előzetesen esélyesebbnek tartott Bayernnek egy nagyon komoly hiányzóval kell számolnia.

A válogatott szünetben Andorra ellen megsérülő Robert Lewandowski több hétig esett ki és ebben az időszakban kimondhatatlanul fog hiányozni a szurkolóknak. A lengyel több, mint kétharmadannyi gólt szerzett az idei kiírásban (35), mint a teljes lipcsei keret (48), ráadásul a klasszis csatár Gerd Müller egy szezonban szerzett 40 találatos rekordjára gyúr, amelynek beállítása vagy megdöntése így megintcsak veszélybe kerül. Az egyetlen „pozitívum” a dologban, hogy miközben Lewának tavaly tavasszal is ki kellett hagynia egy teljes hónapot sérülés miatt, a nélküle lejátszott három találkozón 9:0-ás összesítéssel nyert a Bayern.

A klasszis középcsatáron kívül Jerome Boateng és Alphonso Davies hiányzik majd eltiltás miatt, illetve továbbra sem keretbe nevezhető a hosszú időre kidőlő Corentin Tolisso. Niklas Süle játszhat kisebb izomsérülése után és ott lehet a keretben a fiatal védő, Tanguy Kouassi is.

Hansi Flicknek minden bizonnyal van ötlete arra, hogyan helyettesítse a világ legjobb játékosát, ám nehéz feladat előtt áll, hiszen azzal is számolnia kell, hogy a Lipcsének van a legjobb védelme a Bundesligában: mindössze 21 gólt kapott a Gulácsi, Orbán és a jövő bajorja, Dayot Upamecano nevével fémjelzett hátsó alakzat. Igaz, az egyik legrutinosabb védő, Halstenberg nem lesz ott a meccsen, miután pozitív koronavírus-tesztet produkált.



A Bayernt vendéglátó lipcseiek góltermelése igencsak megoszlik: a hatgólos Nkunku, Forsberg és Sabitzer a Bikák házi gólkirályai. Az ellenfél fiatal trénerének, Julian Nagelsmannak viszont nélkülöznie kell egyik legjobbját, a spanyol Angelinót, illetve a két kreatív középpályást, Kevin Kamplt és Konrad Laimert. Rajtuk kívül Szoboszlai Dominik sem bevethető.

Nagelsmann együttese előző 12 tétmeccséből 9-et nyert meg, egy döntetlen mellett pedig csak kettőt veszített el – mindkettőt az angol bajnoki címvédő Liverpool ellen. Legutóbb az új erőre kapó és kiesés elől menekülő Mainz ellen szenvedett el vereséget a csapat, amelynek azóta a bajnokságban csak az Augsburg, a ‘Gladbach és a Frankfurt tudott gólt rúgni.

A találkozó 18:30-tól kezdődik és a Sport 2-n lehet élőben követni.

Nyilatkozatok

Julian Nagelsmann: Tulajdonképpen a Bayern nagyon jól kezeli ezeket a meccseket és megmutatja a maximumot az ellenfeleinek. Lewandowski nélkül is egy klasszis csapattal érkezik Lipcsébe a Bayern. Nagyon nehéz lesz ellenük védekezni és feltörni a hátsó sorukat, még akkor is ha a két fontos védekező játékosuk, Alphonso Davies és Jerome Boateng hiányozni fog.

Hansi Flick: Döntő lesz, hogy a megfelelő hozzáállással vágjunk bele a mérkőzésbe. Megvannak azok a játékosaink, akik az ilyen meccseken már gyakran bizonyítottak, de természetesen fontos lesz egy adag szerencse is. A válogatott-szünet előtt nagyon elégedett voltam a játékunkkal, épp erre van szükségünk Lipcsében is. Jól kell játszanunk labda nélkül is. Nagyon gyors játékosaik vannak – ezen a szinten fontos, hogy minden játékos a topteljesítményét nyújtsa.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top