Válogatott

Kikaptak a németek, nem sérült meg senki

A válogatott-időszak utolsó VB-selejtezőin a legnagyobb meglepetést a németek hazai pályán elszenvedett veresége okozta. Löw csapata Észak-Macedóniától kapott ki, de az Alaba vezette osztrákok is meglehetősen sima eredménnyel zártak.

A Kimmichhel, Goretzkával, Sanéval és Gnabryval is felálló német labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Duisburgban a Pandev vezette, világranglistán 65. helyen álló észak-macedóniaktól. A vendégektől csak négy játékos aktív az európai topligákban, ami még komikusabbá teszi a vereséget.

Az első gólt Pandev szerezte közvetlenül a félidő előtt, az egyenlítést pedig Sané buktatása után, Gündogan büntetőjéből csikarták ki a németek. Werner a 80. percben óriási helyzetet hagyott ki, ami a 85.-ben a vendég góllal meg is bosszulta magát. A németek teljesítményét jól tükrözik a BILD osztályzatai: négy játékos 6-os (legggyengébb), hat pedig 5-ös osztályzatot érdemelt.

Werner kihagyott helyzete:

 

Uli Hoeness a meccs után csalódottan kritizálta Jogi Löwöt: „Egyáltalán nem értem, hogy minek kell egy sikeres rendszeren szükség nélkül változtatni. Főleg a védelemre gondolok, amelynek összeszokottnak kel lennie. Ha elől nem megy, legalább kapott gól nélkül kell lejátszani a mérkőzést. Az eufóriám elszállt… a vereség fáj, de nem a világ vége.



Pályára lépett a Bayern francia osztaga is: Coman 59. percet töltött a pályán, aktívan és sok lövéssel játszott a Bosznia-Hercegovina elleni 1-0-ra megnyert mérkőzésen, amelyet Griezmann góljával húztak be a gall kakasok. Lucas Hernandez és Benjamin Pavard kezdőként játszották végig a meccset.

A David Alaba által „csapatkapitányolt” sógorok Bécsben szenvedtek méretes vereséget az exbayernes Hojbjerggel felálló Dánia ellen. A Tottenham klasszis középpályása lőtte a dánok harmadik találatát.

Korábban Alphonso Davies abszolvált sikeres meccset: 11-0-ra győzték le a Kajmán-szigeteki válogatottat, ez pedig Kanada történelmének legnagyobb arányú győzelmének számít. A Bayern aranyifjúja két gólt lőtt, ebből egyet büntetőből szerzett.

Im zweiten Spiel feierten Kanada und Alphonso Davies den zweiten Sieg.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top