Sérülés

Lewa duplázott és megsérült, Gnabry győztesgólt lőtt

Sikeres és eredményes vébéselejtezőn vettek részt játékosaink, de Robert Lewandowski apró, de 1-2 hétig tartó sérülése beárnyalja a képet.

A szerdai magyar meccs után a lengyel válogatott ezúttal otthon fogadta Andorra együttesét, 3-0-ra győztek – jöttek az újabb menetrendszerű Lewandowski-gólok is, támadónk a mérkőzés 30. és 55. percében vette be az ellenfél kapuját.

 



A 65. percben aztán érkezett a szerencsétlen sérülés, le is kellett cserélni a 43  tétmeccsen 47 gólt szerző 32 éves csatárt. Ahogyan az a lengyel szövetség közleményéből kiderült, Robert jobb térdének szalagjai sérültek, ami miatt 5-10 napos kezelésre/pihenésre kényszerül a kulcsember – vissza is tér Münchenbe újabb kivizsgálásokra, így a szerdai, Anglia elleni idegenbeli selejtezőn biztosan nem léphet pályára, de erősen veszélyeztetve van a Leipzig elleni április 3-ai mérkőzése is. Ne adj isten, hogy kihagyja, de a PSG elleni mérkőzése sem teljesen garantált.

Lewandowski am Knie verletzt: Fehlt Bayern-Stürmer gegen RB Leipzig? | RBLive

Pályára lépett és győzött a német válogatott is – a kisebb problémákkal küzdő, Izland ellen sem játszó Süle már a meccs előtt hazatért Münchenbe, így ő a keretben sem volt ott. Ellenben Neuer, Goretzka, Kimmich, Gnabry és Sané kezdtek és Serge 17. percben szerzett góljával Németország győzni tudott – a helyzetek alapján nyerhettek volna többel is, illetve Neuer 86. percben mutatott bravúrja nélkül akár pontokat is hullajthattak volna. Az előző meccsen debütáló Musiala ezúttal nem lépett pályára.

 

A francia csapatot irányító Deschamps nagy rotációt alkalmazott, a születésnapos Pavard, valamint Lucas és Coman sem kerültek be a kezdőbe – utóbbi is csak a 90. percben, csereként léphetett pályára. A franciák végül Ousmane Dembele találatával és egy öngólllal 2-0-ra verték meg Kazahsztánt.

David Alaba is sikeres selejtezőt abszolvált, Bécsben 3-1-re győzték le a feröer-szigeteki csapatot. Az osztrák csapatkapitány 64 percet játszott, majd lecserélték, de a félidő előtt még előkészítette a csapata utolsó gólját, amelyet a stuttgarti Kalajdzic passzolt be a kapuba.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top