Válogatott

Lewa borsot tört az orrunk alá, Musiala debütált, Goretzka gólt lőtt, Davies…



Megrendezték a világbajnoki selejtezők első fordulóját – német válogatott játékosaink mellett pályára lépett Lewandowski, Alaba, Coman, Pavard, Lucas Hernandez, valamint Alphonso Davies is.

Goretzka gól, Musiala debütálás

A Neuert, Kimmichet, Goretzkát, Gnabryt és Sanét is a kezdőcsapatba tűző Joachim Löw csapata Havertz, Goretzka és Gündogan góljaival simán, 3-0-ra verte meg Izlandot a duisburgi Schauinsland-Reisen-Arénában, ezzel a sorozatbeli 17. világbajnoki selejtezőjét nyerték meg a németek. Leon higgadt gólját Sané passza, Kimmich belöbbölt átadása és Gnabry visszatett labdája előzte meg.

Goretzka nyitotta meg a gólok sorát az új német mezben

Külön öröm, hogy a 18 éves és 27 napos Jamal Musiala a 79. percben debütálhatott – nála csak hárman mutatkoztak be fiatalabban: Uwe Seeler 1954-ben 17 évesen és 345 naposan, Marius Hiller 1910-ben 17 évesen és 241 naposan, Willy Baumgärtner 1908-ban 17 évesen és 104 naposan húzhatta magára először a német válogatott mezét.

„Nagyszerű pillanat volt nekem és a családomnak, pici kora óta erről álmodik az ember. Remélem, hogy még sok szép pillanatot élhetek át, nagyon jól érzem magam és szívesen vagyok itt.”

Kép



Lewandowski góljával veszített pontokat Magyarország

A magyar válogatott remekül, Sallai góljával kezdett be és remekül helyt állt a jóval előrébb rangsorolt Lengyelország ellen – a második félidőben a szintén Németországban légióskodó Szalai góljával megszületett az újabb találat is, de a kétgólost előnyt egy gyors rövidzárlat miatt egyetlen perc alatt kiegyenlítették a lengyelek. A szintén a német élvonalban bizonyító Willi Orban bár újra meg tudta szerezni a vezetést, a teljesen szabadon hagyott Lewandowski egy szép mozdulatsor után most sajnos be tudta venni Gulácsi hálóját, szép gólt lőtt.

Lewát jól hatástalanították a magyar védők, de csak egyszer kellett megvillannia

Döntetlent játszottak a világbajnokok

A 2018-as vébégyőztes Franciaország ukránok elleni kezdőjében az összes Bayern-játékos ott volt – Pavard balbekként, Lucas jobbhátvédként, Coman pedig a szélen bizonyíthatott a leendő BL-ellenfél Mbappé oldalán, de a három pontot ők sem tudták begyűjteni, csak 1-1-es eredményt értek el.

Die Außenverteidiger Pavard und Hernández schalteten sich immer wieder nach vorne ein. Auch Coman setzte gegen die Ukraine zahlreiche offensive Akzente.


Alabáék is elszalasztották a győzelmet

David Alaba csapatkapitányként lépett pályára és játszotta végig a skótok elleni idegenbeli mérkőzést – kétszer is vezettek a sógorok, de mindkét alkalommal egyenlíteni tudott a hazai csapat.

Davies három gólpasszt adott

Kezdetét vették az Észak és Közép-Amerikát érintő VB-selejtezők is – érintettünk, Alphonso Davies végigjátszotta a Bermuda elleni mérkőzést és három gólpasszal, valamint a pályán mutatott legjobb teljesítménnyel járult hozzá csapata 5-1-es győzelméhez. A SofaScore egyenesen 10-es osztályzattal illette őt.

Lewa borsot tört az orrunk alá, Musiala debütált, Goretzka gólt lőtt, Davies…
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top