Egyéb

Davies a menekültek nagykövete lett

Alphonso Daviest nevezték ki az ENSZ Menekültügyi Hivatalának egyik nagykövetévé – egyben ő az első focista, akit ebben a szerepben érhetett ez a megtiszteltetés.

 

„Büszke vagyok arra, hogy nagykövet lehetek. A saját tapasztalataim miatt ki akarok állni a menekültek mellett, meg akarom osztani velük a történetemet és segíteni akarok nekik a változásban. Azt szeretném, ha az emberek megértenék, milyen fontos dolog segíteni nekik – mindegy, hogy táborokban, városokban, a szomszédos országokban, vagy mondjuk Kanadában vannak. Szükségük van a támogatásra és arra, hogy képzést kapjanak és sportolhassanak. Így tudják magukból kinyerni a potenicált.”

Az „UNHCR” vezetője, Filippo Grandi is örül Davies feladatának.

„Alphonso Davies testesíti meg a sport erejét, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy velünk dolgozik. Az ő személyes története, a tehetsége és a profi futballistaként elért sikerei és az elkötelezettsége segít a menekülteknek a motivációban.”

Az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosa (UNHCR) az ENSZ menekültügyi intézménye. (Néha Főbiztosságként emlegetik, ez a Főbiztos hivatalát jelenti.) E szerv fő feladata, hogy védje és támogassa a menekültek jogait, akik egy kormányhoz vagy az ENSZ-hez fordulnak; valamint segíti hazatelepülésüket vagy letelepedésüket. Székhelye Svájcban, Genfben van és tagja az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Csoportjának. Az UNHCR RRCE – Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának közép-európai képviselete a budapesti irodában működik. (Wikipedia)

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top