Átigazolási hírek

„Roca küzd a helyéért” – állítja a spanyol ügynöke

Marc Roca egyelőre korántsem váltotta be a hozzá fűzütt reményeket a Bayern Münchennél – Hansi Flick nem sok lehetőséget biztosított a spanyol középpályásnak arra, hogy élesben is bizonyítson.

Több sem kell ennél, hogy az esetleges távozásáról cikkezzenek. A BILD egy lehetséges kölcsönadásról írt egy keddi cikkében, ügynöke, Christian Wein a Goalnak szinte azonnal reagált rá.

„Marc nem játszik azzal a gondolattal, hogy elhagyja a Bayernt, de a klub sem informált még minket arról, hogy a szezon után tovább akarják adni Marcot. Egy nyári váltás egyáltalán nem jelent témát.”

Roca szinte az egész szezonban egészséges volt, de így is csak öt bajnokin, két BL-meccsen, két kupameccsen és az Al Ahly elleni Klub VB-elődöntőben játszott összesen 481 percet. Az elejétől a végéig viszont csak két mérkőzést töltött a pályán.

Marc Roca



„Természetesen minden játékos sok lehetőséget szeretne magának. De gondolni kell arra is, hogy Marc csak októberben érkezett meg Münchenbe. Nem lenne profi, ha már most egy kölcsönről beszélnénk. Marcnak hosszútávú szerződése van, nem olyan típus, aki öt hónap után bedobja a törölközőt. Ő egy olyan játékos, aki küzd a helyéért. (…) Kimmich, Goretzka, Tolisso, Javi Martínez, Alaba – ezek nem olyan rossz focisták. Marc már az elején tudta, hogy mire vállalkozik.”

Az Espanyoltól érkező, U21-es EB-győztes középpályás legutóbb február 20-án, a Frankfurt elleni 2-1-es vereség első félidejében játszhatott, a másodikra már nem küldte fel őt Flick a pályára.

„Nem beszéltem Hansival, nem tudom pontosan, hogy mit gondol Marcról. De már az elején közölte velünk, hogy lassan vezetik be őt a csapatba, hogy nyugodtan szokhassa a németországi edzéseket és a játék ritmusát. Marcnak nincs oka arra, hogy elhagyja a klubot, a csapatban és a városban is nagyon jól érzi magát.

Forrás

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top