Bundesliga

Gólrekord, gólrekord mindenhol | Statisztikák: Bayern 4-0 Stuttgart

Lewandowski a Stuttgart elleni mérkőzésen egy triplával gondoskodott a legújabb rekordokról, de Alaba is az egyik legjobb lett valamiben. Mutatjuk a legjobb statisztikákat.

 

Karrierje során először hajtott végre tökéletes triplát Lewa: az első gólját jobb lábbal, a másodikat fejjel, a harmadikat ballal értékesítette.

Újabb góljaival Lewandowski megelőzte az előző fordulóban beért Klaus Fischert a liga örökös góllövőlistájának második helyén – összességében már 271 gólos a lengyel.

Lewandowski már most, a 26. fordulóban megdöntötte eddigi, 34 gólos rekordszezonját. A teljes szezont figyelembe csak háromszor született ennél több gól: Gerd Müllernek volt egy 36, egy 38 és egy 40 gólos szezonja.

26 forduló után még Gerd Müller sem tudott több gólt szerezni a 35 gólos Lewandowskinál – a rekordszezonjában csak 31 gólig jutott a legenda. Robert pedig már most kilenc góllal többet szerzett, mint az eddigi legjobb szezonjában 26 forduló után.

Nagyításhoz kattints.




A Bayern a legutóbbi 61 meccsén mindig betalált, ezzel a 2013-2014-es klubrekordot is sikerült beállítani. Legutóbb a Leipzig ellen nem jött össze a gólszerzés, most ellenük lehet meg a rekorddöntés is.

Legutóbbi 28, feljutó elleni hazai bajnokijából 25-öt megnyert, csak egyszer kapott ki a Bayern.

A Bayern 26 forduló után 78 gólos, ez Bundesliga-rekord.

16 gólt szerezve, sorozatbeli négy bajnokiját megnyerték a müncheniek – ötnél többet egyhuzamban még nem sikerült idén.

104 Stuttgart elleni bajnokijából 66-ot megnyert a Bayern – ez új Bundesliga-rekord, egy csapat sem nyert olyan gyakran ellenfele ellen, mint a müncheniek a svábok ellen.

Az 1900-ban alapított Bayernnek ez volt az 1900. bajnoki mérkőzése.

David Alaba a 273. bajnokiján lépett pályára, ezzel Riberyt beérve ő a Bayern színeiben legtöbb mérkőzést abszolváló idegenlégiós.

FC Bayern München: „Das war brutal“ - Stuttgart-Verantwortlicher fällt  Urteil über FCB-Star | FC Bayern

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top