Bundesliga

Az év egyik meglepetéscsapatát fogadjuk | Bayern vs. Stuttgart

A Bayern München a Stuttgartot látja vendégül a Bundesliga 26. fordujában. Mutatjuk, mit kell tudni a mérkőzésről!

A meccsről

Tegnap este a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló Lipcse 1-0-ra nyert a Bielefeld ellen, így egypontosra csökkentette hátrányát a Bayern München ellen. Mint sokaknak, a münchenieknek is ez lesz az utolsó mérkőzésük a március végi válogatott szünet előtt, a csapatról pedig óriási teher esne le, ha már az áprilisi hajtás előtt négypontosra biztosítaná előnyét. Nem beszélve arról, hogy a 27. fordulóban pont egymással találkozik a Nagelsmann vezette Lipcse és a sorozatban 9 bajnoki címét üldöző Bayern.

Flick keretében történtek változások a hétközi, Lazio elleni mérkőzéshez képest. A német edző a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Joshua Kimmich meglátogatta a csapatorvost, hiszen lehetséges, hogy megfázott. Eközben úgy tűnik, Manuel Neuer állapota bíztató, így akár vissza is kerület az olaszok ellen védő Nübel helyére. Tolisso, Nianzou és Costa továbbra sem áll Flick rendelkezésére.

Lewandowski természetesen egészséges és a Stuttgart ellen 33. bajnoki góljáért küzd.

Magáról a mérkőzésről szólva, a két együttes összecsapása legutóbb egy 3-1-es idegenbeli Bayern-győzelemmel ért véget. Coman, Lewandowski és Douglas Costa szerezték a gólokat, míg a hazaiak részéről a fiatal szélső Tanguy Coulibaly talált be. Az elmúlt három évben egyébként a Bayern mindig 3 vagy több gólt szerzett a Stuttgart ellen. Reméljük, ez most sem lesz másképp.

A Bayern soron következő ellenfelének trénere az a Pellegrino Matarazzo, aki feljutó csapat edzőjeként idén egy igencsak kiegyensúlyozott csapatot tudott csatasorba állítani. A stuttgartiak lőtték a harmadik legtöbb gólt (47) és mindössze hétszer kaptak ki 25 meccsen – ez kettővel kevesebb, mint amennyiszer a Dortmund szerzett 0 pontot idén.

A játékoskeret is tele van nagy jövő előtt álló robbanékony támadókkal: a csapat legjobbja, Silas Wamangituka első Bundesliga-szezonjában egyelőre 11 gólt és 4 gólpasszt szerzett. Mégsem ő, hanem az osztrák Sasa Kalajdzic a házi gólkirály, aki 13 gólja mellett 3 asszisztot jegyzett eddig, sőt, a február 6. óta minden mérkőzésen bevette az ellenfél kapuját. Ez azt jelenti, hogy sorozatban hat meccsen lőtt gólt, egyszer pedig duplázott is. Érdemes megemlíteni a horvát balszélső védő, Borna Sosa nevét is, akinek beadásai eddig 8-szor találtak meg gólszerző játékost.

Flicknek az elmúlt napokban több búlvárhírrel és pletykával kellett leszámolnia.

Nyilatkozatok

Hansi Flick, a Bayern trénere: Most erre a meccsre koncentrálunk, tizenegy hét alatt ez lesz a 18. – csak ezután gondolunk majd a Leipzigra. A csapat ebben a rövid időszakban is nagyon jó teljesítményt nyújtott – az előző meccseken továbbfejlődtünk, jól helyezkedtünk és jól presszingeltünk. Matarazzo remek munkát végez, ismerem őt Hoffenheimből. Ő is a labdatartásra koncentrál, a középpályán nagyon intelligens, elől pedig nagyon gyors játékosai vannak. Meglátjuk, hogyan tudjuk a saját minőségünket bevetni a meccsen – feltétlenül győzelemmel akarunk válogatott-szünetre menni.

Pellegrino Matarazzo, a Stuttgart vezetőedzője: A Bayern München a világ egyik topcsapata. Az esélyeink a gólszerzésre most elég kicsinyek. Viszont érezni, hogy a srácok hisznek abban, hogy meg tudják ragadni a lehetőségeket, teljes vállszélességgel mennek harcba és össze akarják akasztani az agancsaikat velük. Meg kell törtnünk az ellenfelünk ritmusát. Amikor a Bayernnek van területe, hogy összerakjon passzjátékokat, nehéz ellenük védekezni. Ha nem lesz bátorságunk, hogy focizzunk, akkor nagyon nehéz lesz versenyben maradni Münchenben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top