Egyéb

Centikre vagyunk a továbbjutástól | Bayern vs. Lazio

A Dortmund, a PSG, a Porto, a Liverpool, a Manchester City és a Real Madrid mellé érkezhet meg a Bayern München, ha ma este továbbjut a BL-nyolcaddöntőjéből a Lazio ellen. A bajorok háromgólos előny tudatában lépnek ma pályára. Mutatjuk, mit kell tudni a meccs előtt!

A csapatokról

A Bayern München kényelmes helyzetből, 4-1-es vezetésről várja a találkozót, miután februárban megverte a Laziót a római Olimpicóban. Tavaly is háromgólos előnnyel rendelkezett a nyolcaddöntő első meccse után (Chelsea, 3-0, 4-1) a végső győzelemig is eljutó bajor alakulat, a jelenlegi legfontosabb pedig mint akkor, most is a negyeddöntőbe jutás.

Míg a Bayern 18 mérkőzés óta veretlen a sorozatban, addig a Laziónak sikerült idegenbeli meccsei mindegyikét 1-1-es döntetlennel lehoznia. Simone Inzaghi a sajtótájékoztatón kijelentette, elérték ugyan a céljukat és bejutottak az egyenes kieséses szakaszba, de természetesen nem vereségért jöttek Münchenbe. Hansi Flickék viszont – a világ legjobb csapatához méltóan – biztosan nem fogják könnyen adni magukat és szeretnék beállítani a 19 meccses veretlenségi klubrekordot a BL-ben, akár megtörve ezzel az olaszok jó sorozatát.

Musiala shines as Bayern Munich rout Lazio - SportsDesk

Öt különböző játékos talált be Rómában. Gólt szerzett például az idei sorozat házi gólkirálya, Robert Lewandowski (4), aki összességében 38 találatnál jár az egész évad valamennyi mérkőzését figyelembe véve. A BL-ben 3-3 gólt és asszisztot jegyző Kingsley Coman játéka kérdéses Flick szerint, de nem játszik majd az odavágón védő csapatkapitány, Manuel Neuer, aki a német tréner szerint megfázott. Az ő helyére a bajorok második számú kapusa, Alexander Nübel ugrik be.

Az eddig említetteken kívül Corentin Tolisso, Tanguy Nianzou és Douglas Costa nem focizhat sérülés miatt, viszont David Alaba visszatért a keretbe, sőt, sajtóhírek szerint Flick őt fogja kezdetni ma este. A Laziónál egyetlen sérülttel számolnak a Bajnokok Ligája-keretben: Jean-Daniel Akpa Akpróval, aki nem lesz ott Münchenben.

A Bayern egy Werder Bremen elleni 3-1-es sikerrel készült a második felvonásra és az üldöző Lipcse botlása után már nyugodtabb, 4 pontos előnnyel rendelkezik a Bundesliga első helyén. A Lazio a hajrában nyerte meg legutóbbi Serie A mérkőzését az olasz utolsó helyezett Crotone ellen, azonban Inzaghiék hátránya még mindig 6 pont az utolsó BL-helyen álló Atalanta mögött.

A találkozó ma este 21:00-kor kezdődik és Magyarországon a Spíler 2 csatornáján lesz élőben követhető. A mai nap másik mérkőzése a Chelsea-Atlético lesz, amelynek első meccsén 1-0-ra nyert az angol együttes Madridban. A két meccs lefújása után kialakul majd a negyeddöntő mezőnye.

Nyilatkozatok

Hansi Flick, a Bayern trénere: „A Bajnokok Ligájában és a Bundesligában is nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Még ha voltak is formahanyatlásaink, a legutóbbi mérkőzésekkel nagyon elégedettek lehetünk. Ez a legjobb okunk arra, hogy megismételjük ezt a teljesítményünket. A kezdőről nem mondok semmit. Manu egy kicsit megfázott, Kingsleynek pedig enyhe izomproblémái vannak, ezért ma pihentettük őket – a mérkőzésig viszont van még 30 óránk. Kivárunk, de reméljük, hogy mindketten ott lehetnek holnap. Én döntöm el, hogy ki játszik.” Bővebben…

Simone Inzaghi, a Lazio vezetőedzője: „Fontos, hogy igazi teljesítményt nyújtsunk a világ és Európa bajnoka ellen. Szükségünk lesz elszántságra, agresszióra és versenyképességre. Már játszottunk három idegenbeli mérkőzést ebben a kiírásban és veretlenül zártuk őket, még ha maguk az eredmények nem is tükrözik ezt.” Bővebben…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top