Egyéb

Nianzou-akta – mikor térhet vissza Tanguy?

Továbbra is nagy rejtély övezi Tanguy Nianzou visszatérésének időpontját – a 18 éves francia belsővédő folyamatosan sérült, egyetlen mérkőzésen, a Stuttgart ellen tudott 21 perc játéklehetőséghez jutni, illetve csak az ezt megelőző és követő bajnokikon ülhetett le a padra – a többi 36 meccsen még a keretben sem volt ott.

Nianzou szeptember elején, majd december 11-én szenvedett izomszakadást a jobb combjában – izomzata elöször elől, majd hátul sérült meg. Két hónapos kihagyást jósoltak neki, de azóta már három telt el, ráadásul a rehabilitációja nem hogy pozitívan sült volna el, visszaesés keletkezett az állapotában.

FC Bayern: Tanguy Nianzou überzeugt beim Debüt, darf aber in der Königsklasse nicht ran | Abendzeitung München

Január 12-én futóedzésen vett részt, két nappal később Goretzkával együtt kocogott a Säbeneren – 21-én már a labda is előkerült, február elején pedig egyre intenzívebb edzéseket végzett Thomas Wilhelmi fitneszedzővel. Február közepén közel állt ahhoz, hogy ismét a csapattal gyakorlatozzon, de ismét csak futóedzéseket tudott abszolválni. Ezután két hétig alig lehetett látni őt az edzőpályán, majd március elején ismét elkezdte a laza futógyakorlatokat. A legfrissebb információ róla az, hogy március 10-én a keresztszalag-szakadásból lábadozó Malik Tilmannal együtt kocogott az edzőközpontban.

Hansi Flick nemrégiben elmondta, hogy a válogatott szünet után, azaz április elején Nianzou ismét ott lehet a keretben, a jelenlegi helyzet alapján és a BILD szerint ez valószínűtlennek tűnik. A lap megkérdezte Brazzót is a játékos állapotáról, aki diplomatikusan csak ennyit mondott:

„Tanguy a korosztályának egyik legnagyobb tehetsége – sajnos két komplikált sérülést szedett össze, a szakértőink most nagyon gondosan építik fel őt. Sok örömünket fogjuk még lelni benne.”

Löw Zsolt, a PSG korábbi másodedzője egy korábbi, Kickernek adott interjújában elmondta, hogy Nianzou a legnagyszerűbb tehetség, akit valaha is látott. Reméljük a legjobbakat…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top