Bundesliga

Kiváló középcsatárok rangadója | Bayern vs. Dortmund

A Bundesliga 24. fordulójában a Bayern München az örök rivális Borussia Dortmundot fogadja az Allianz Arenában.

Az elmúlt egy évben már negyedjére, összesen pedig 129. alkalommal csap össze a Bayern és a Dortmund. Mint tavaly májusban, most is nagy téttel bír a rangadó, hiszen a Münchenbe látogató ellenfél győzelme esetén előfordulhat, hogy a Lipcse ledolgozza kétpontos hátrányát és egy egységgel a bajorok elé kerül a tabellán. Gulácsi Péterék ma délután, 15:30-tól játszanak a Freiburg otthonában.

A Dortmund ellenben 13 pontos lemaradásban van a Bayernnel szemben, ami a maradék 11 játéknapra nézve is tetemes hátrány. A Darazsak célja éppen így az első négy hely valamelyikére való kerülés. Edin Terzic együttese jelenleg 3 pontra van az idei szezon meglepetéscsapatától, a negyedik helyen csücsülő Eintracht Frankfurttól. A német edző kissé döcögősen indult (8 tétmérkőzésen csak 4 győzelem) nyárig szóló regnálása után a Dortmund úgy tűnik, megtalálta magát, hiszen az előző két fordulóban 7-0-ás gólkülönbséggel gyűjtöttek össze 6 pontot, a BL-ben 3-2-re nyertek a Sevilla ellen és a Mönchengladbachot verve (1-0) továbbjutottak a DFB-kupa elődöntőjébe is.

A csapat gólfelelőse a mindenki által jól ismert Erling Haaland, aki kisebb sérüléséből visszatérve ontja a gólokat és a gólpasszokat. Minden sorozatot figyelembe véve 8 gólt és 4 asszisztot jegyzett a január 22-i, Borussia Mönchengladbach elleni bajnoki óta, összesen pedig már 17 Bundesliga-találatnál jár. A BVB számára azonban rossz hír, hogy a támadásokban igen aktív Jadon Sancho és Raphael Guerreiro játéka kérdéses.

Olyankor jövünk rá, hogy Robert Lewandowski micsoda világklasszis támadó, hogy Haaland 17 találatával még mindig 11 gólnyira van a német bajnokság góllövőlistáját és az Európai aranycipő rangsorolását vezető lengyeltől, aki jogosan pályázik Gerd Müller 40 gólos mindenkori rekordjára. Lewa mögött pedig végre teljesen egészségesen kezdhet a Bayern másik talizmánja, Thomas Müller, aki minden sorozatot figyelembe véve 13 gólt és 14 gólpasszt szerzett eddig. Nem szabad megfeledkezni a bajorok 18 esztendős tehetségéről, Jamal Musialáról sem, aki immáron leendő német válogatottként és új, 2026-ig szóló szerződés tudatában kerülhet be Hansi Flick csapatába.

A német edző Tolissóra, Nianzoura, Costára és Nübelre nem számíthat, Benjamin Pavard viszont visszatért a keretbe.

Hogy mi történik a Klassikeren, azt 18:30-tól a Sport 2 csatornáján láthatjátok, élőben!

Nyilatkozatok

Hansi Flick: A Dortmund elleni meccsek mindig különlegesek és magasszintű találkozók. Egy kicsit hátrébb vannak idén, de az elmúlt hetekben megmutatták a kvalitásaikat. Az edzőjük jól végzi a dolgát, jól bánik az olyan tapasztalt játékosokkal is, mint Mats Hummels vagy Emre Can. Sok jó és gyors játékosuk van a támadósorban: Reus, Sancho, Haaland, Brandt, Hazard mind óriási minőséggel rendelkeznek. Az a cél, hogy a legjobb teljesítményünket hívjuk elő. […] Edin Terzic a legutóbbi meccseken megmutatta mire képes. Én mindig is Lucien Favre játékstílusával voltam megbarátkozva, de Edin nagyon jó munkát végez. Idővel jöttek az eredmények, ezáltal nagyobb bizalmat fektetett a saját erősségeibe és ez látszódik a csapaton. Nagyon agresszíven játszanak labda nélkül, jól presszingelnek. Játékerős csapat, Németország egyik legjobbjai.

Edin Terzic:  Jól ismert, hogy a Bayern hihetetlen minőséget képvisel. Ők voltak a tavalyi év legsikeresebb csapata, de megmutattuk mindkét meccsen – a Bundesligában és a Szuperkupában -, hogy közelebb kerültünk hozzájuk. A meccs apró dolgokon fog múlni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top