Bundesliga

Flick: Fontos, hogy jól védekezzünk és az elejétől harcoljunk

A Bayern mestere a szombati, Dortmund elleni rangadót megelőzően tartott sajtótájékoztatót.

▪ A Dortmund elleni meccsek mindig különlegesek és magasszintű találkozók. Egy kicsit hátrébb vannak idén, de az elmúlt hetekben megmutatták a kvalitásaikat. Az edzőjük jól végzi a dolgát, jól bánik az olyan tapasztalt játékosokkal is, mint Mats Hummels vagy Emre Can. Sok jó és gyors játékosuk van a támadósorban: Reus, Sancho, Haaland, Brandt, Hazard mind óriási minőséggel rendelkeznek. Az a cél, hogy a legjobb teljesítményünket hívjuk elő. (…) Edin Terzic a legutóbbi meccseken megmutatta mire képes. Én mindig is Lucien Favre játékstílusával voltam megbarátkozva, de Edin nagyon jó munkát végez. Idővel jöttek az eredmények, ezáltal nagyobb bizalmat fektetett a saját erősségeibe és ez látszódik a csapaton. Nagyon agresszíven játszanak labda nélkül, jól presszingelnek. Játékerős csapat, Németország egyik legjobbjai.

▪ Nem lehet megszokni a szurkolók hiányát – reméljük, hogy valamikor ismét ott tartunk majd, hogy ott lehetnek a stadionban. De szerintem ez még odébb van.

▪ Kizárt, hogy Pavard ott legyen a keretben. Egy ilyen betegség után lassú terhelésre van szükség, hogy lássuk a regenerációját. Az a terv, hogy jövő héten ismét teljesen beillesszük a csapatba. Amikor Thomas és Serge visszatért, másak voltak az előfeltételek. Most nagyobb a keretünk – várjuk, hogy Benji a jövő héten ismét velünk legyen.

Nübel helyzetét a csapaton belül beszéljük meg, lesznek megbeszéléseink. Tudta mi vár rá, amikor a Bayernhez jött. Edzőként az a feladatom, hogy az aktuálisan legjobb játékosokat küldjem a pályára. Egyértelműen Manuel Neuer az elsőszámú kapusunk.

▪ Megvan a meccstervünk és nekünk is óriási kvalitásaink vannak a támadósorunkban. Ezenfelül fontos, hogy jól is védekezzünk – dolgozunk ezen. Fontos, hogy az elejétől fogva harcoljunk. Minden játékosunk eléggé fel van tüzelve erre a párharcra. Várjuk a meccset. Olyan, mint a Bajnokok Ligája.

▪ Haaland hihetetlenül góléhes, övé a jövő. Gyors, jó befejező és jó a mentalitása. Amilyen sprintet nyom 80 méteren, hogy lehetőséghez jusson, az nagyszerű. Mindig oda kell figyelni rá. Nem csak rá, hanem az egész csapatra. Nyomást kell kifejtenünk a labdára.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top