Interjúk és nyilatkozatok

Hainer: „Mindig meg tudjuk szerezni azokat a játkosokat, akikre szükségünk van”



Herbert Hainer, a Bayern München elnöke a Sport1-nek adott interjújában beszélt a hétvégi rangadóról, a védelemről, Kalléról, Haalandról, Lewáról, Müllerről, Goretzkáról, Süléről és Musialáról is.

 

Topmeccs lesz a Bayern-Dortmund? Abszolút. A Bayern és a Dortmund volt az elmúlt tíz év két meghatározó csapata a bajnoki küzdelemben. Nyolc éve mi vagyunk előrébb, de attól ez még egy topmeccs marad.

A Leipzig veszélyesebb a Dortmundnál? Mindkét csapat a Bundesliga topcsapatai közé tartozik, a jövőben is fontos szerepet fognak betölteni. Örülünk az izgalmas párharcoknak.

A Bayern motiváltabb a BL-ben? Lehetőségünkben áll és célunk mindkettőt megnyerni. A bajnokságban két ponttal vezetünk a Lipcse előtt, minden a saját markunkban van. A Bajnokok Ligájában a jó szakmai teljesítmény mellett a kellő szerencsére is szükségünk lesz.

Miért ilyen „lyukas” a védelem? A játékunk támadóbb felfogásúbb, ezáltal látványosabb lett, mint az elmúlt években. Egyszerűen több gólt kell szereznünk, mint amennyit kapunk (nevet) Tavaly hihetetlenül jól játszottunk, de pár fontos sérültünk miatt időközben veszítettünk egy kicsit a stabilitásunkból. Hansi Flick is mondta, hogy nagyobb stabilitás szükséges a védelmünkbe. Ezen dolgozik a csapat, biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.

Kizárt, hogy Kalle marad? Igen. Hosszútávon terveztük, hogy Oliver Kahn 2021 végén átveszi Karl-Heinz Rummenigge pozícióját. Nem tesszük a koronától függővé a terveinket, mert érett és jól átgondolt döntést hoztunk.

Watzke lesz a legjobb vezető a Bundesligában? Ezt nem mondanám biztosra. Oliver Kahn munkába áll, Hasan Salihamidzic is nagyot fejlődött a sportelnöki szerepében.

A Bayern megengedheti magának Haalandot? Gazdaságilag egy nagyon erős és egészséges klub vagyunk. Minket is megviselt a pandémia, de mindig meg tudjuk szerezni azokat a játékosokat, akiknek a képességeiben biztosak vagyunk. Salihamidzic két hete jelentette be, hogy Dayot Upamecano személyében megszereztük az egyik legjobb védőt.

Haaland and Lewandowski, synonymous with goal in Europe - Sports Finding



A Bayern ki tudná fizetni Haalandot egy-két éven belül? Ezt most még nem tudnám megmondani. Pandémia van, az egész világ kivételes helyzetbe került, a dolgok naponta változnak. Nem szeretnék jósolgatni, de az biztos, hogy a jövőben még több fiatal, kiemelkedő képességú játékost fogunk szerezni. Kimmich, Coman, Davies vagy Musiala a példa arra, hogy a tehetségek nemzetközi topjátékosokká fejldőhetnek a Bayernnél.

Lewandowskiról: Ő egy nagyszerű utódja Gerd Müllernek, mert a góljai által sok címet tesz számunkra lehetővé. Hogy sikerül-e neki megdönteni a 40 gólos rekordot? Meglátjuk. Minden esélye megvan, de nem lesz egyszerű – most 28-nál tart, kell még egy párat szereznie. Izgi lesz.

Kap szobrot Lewa, ha rekordot dönt? Erről majd akkor döntünk, ha ott tartunk – először Uli Hoenessnek, Franz Beckenbauernek, Gerd Müllernek, Karl-Heinz Rummeniggének, és még sokan másoknak kell szobrot állítanunk. Szerencsére a Bayern történelme tele van kivételes személyiségekkel.

Müllerről: Hihetetlenül erős szezont játszik. A kommunikációja, a futókészsége és a fáradhatatlan fellépése miatt láthatjuk milyen fontos játékos számunkra. Thomas Müller minden csapat arculatához jól állna – még az EB-n szereplő német válogatottnak is. Egy szenvedélyes és ambíciózus játékosnak ismerem őt, el tudom képzelni, hogy vállalja a részvételt.

Goretzkáról és az esetleges hosszabbításáról: Az elmúlt 12 hónapban óriásit fejlődött – számomra ő lett az egyik legfontosabb játékos és garancia a sikereinkre. Hosszabbítani akarunk vele, de a szakmai stábra vár egy pár megbeszélés. Hasan Salihamidzic lépésről lépésre gondoskodik ezekről.

Süle hosszabbít, vagy megy a Chelseabe? Láttam, hogy milyen technikai repertoárja van, erre én magam sem számítottam (nevet). Süle fontos játékos számunkra, tavasszal összeülünk vele is.

Musialáról: Tetszik, hogy több pozícióban bevethető, tizesként vagy szélsőként is. Sokoldalú, ráadásul még csak most lett 18 éves. Hihetetlenül érdekes tehetség.

AZ-Zeugnisse: Bei den Bossen des FC Bayern läuft's rund | Abendzeitung München

Hainer: „Mindig meg tudjuk szerezni azokat a játkosokat, akikre szükségünk van”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top