Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: „Musiala rendkívül érett”

Hétvégén jön az egyik legnagyobb német szuperrangadó, a 104. Bayern – Dortmund összecsapás a Bundesligában. Ennek kapcsán a sárga-feketéket 13 ponttal megelőző müncheniek játékosa, Kimmich adott egy rövid nyilatkozatot az fcbayern.de-nek.

Jelenleg 13 pont az előnyötök a Dortmunddal szemben – miért van ettől függetlenül nagy veszéllyel rátok ez a mérkőzés?

A Dortmund elleni meccsek mindig különlegesek, amióta itt vagyok, mindig ők voltak a legnagyobb vetélytársaink – a meccsek általában szorosak voltak, főleg amiket Dortmundban játszottunk. Otthon gyakran győztük le őket, most is ez a célunk. Ismerjük a képességeiket, ezért különleges meccs lesz – a rajongók számára is.

A legutóbbi meccsen térdsérülést szenvedtél. Miképp emlékszel vissza erre az esetre, és hogyan tudtál ilyen gyorsan visszatérni a régi formádhoz?

Meniskus-Operation! FC Bayern bis 2021 ohne Joshua Kimmich | Abendzeitung München


Igen, sajnos megsérültem. A meccs előtt tulajdonképpen nagyon jól éreztem magam, nem éreztem, hogy fáradt lennék. Vétlen eset volt, de azonnal megpróbáltam a visszatérésre koncentrálni. Elsősorban az volt a fontos, hogy ne a lehető leghamarabb, hanem olyan erősen térjek vissza, mint amilyen formában voltam – nem szabad, hogy gyenge pontom legyen. Ez egész jól sikerült idáig.

Emlékezetes volt a Szuperkupában szerzett győztesgólod is, amely lenyomata volt az abszolút győzniakarásodnak – ez a képességed szombaton is meghatározó lesz?

Nem csak a Dortmund ellen, hanem minden mérkőzésen szükségünk van erre az akarásra. Ellenük viszont hatványozottan, főleg egy döntőn, ahol két, szinte azonos képességű csapat méri össze az erejét. Kétségtelenül van egy pár pont előnyünk, de kvalitásainál fogva a Dortmund egészen elől áll, ezért a mentalitás döntő tényezőnek számít.

Kimmich az fcbayern.tv-nek nem csak a „klassikerről”, hanem a Bayern őstehetségéről, a 18 éves Jamal Musialáról is nyilatkozott.

„Már az első edzésen láttuk, hogy különleges képességei vannak. Labdakezelésnél nagyon technikás és dinamikus, főleg az első labdaérintése az. Mindig megpróbálja előrefelé megjátszani a labdát. Az ő korában én a Stuttgart akadémiáján voltam, tehát a korához képest nagyon érett, ráadásul nagyon nyugodt és visszafogott személyiség. Szerintem még többre lesz képes, ha az önbizalma is megemelkedik.”

Bundesliga | "From his first training sessions we could see Jamal Musiala is special" - Joshua Kimmich

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top