Akadémia

17 éves osztrák középpályást igazolt a Bayern

A Bayern München kedden, kora délután bejelentette, hogy a nyártól megszerezte az osztrák Emilian Metu játékjogát az St. Pölten együttesétől.

A 17 éves középső középpályás egy 2025-ig szóló szerződést írt alá a bajorokhoz, ahol egyelőre a második csapathoz, azaz az U23-masokhoz kerül betervezésre.

„Emilian a korosztályának egyik nagy tehetsége a posztján, örülünk, hogy a Bayern mellett döntött és itt szeretné megtenni a fejlődésének következő lépését. Köszönet a St. Pöltennek a jó megbeszélésekért, a korábbi személyi kérdéseket illetően is – remélem, hogy a jövőben is mindkét fél számára érdekes munkát végezhetünk együtt.”

Bis Sommer läuft Metu noch in den Farben des SKN St. Pölten in Österreich auf.

Az osztrák átigazolási időszak utolsó napján a St. Pölten a szezon végéig kölcsönvette a Bayern játékosát, az amerikai Taylor Booth-ot, illetve a bajoroknál edző dallasi Brandon Servania is náluk folytatja a pályafutását.

Metu még januárban, próbaedzésen mutatta meg képességeit a Bayern akadémiáján, állítólag príma benyomást keltett. Az osztrákok is örülnek annak, hogy sikerült egy játékosuknak elérnie a Campusig – szerintük ez egy kiváló lehetőség a bizonyításra, amellyel élni is fog a srác.

„Számomra egy álom teljesült be. Az egész családom évek óta a Bayernnek drukkol, most én is a részese leszek ennek a nagyszerű klubnak. Szeretnék érvényesülni Münchenben.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top