Bundesliga

Hogyan ünnepeljünk születésnapot? | Bayern 5-1 Köln

A Bayern München Lewandowski duplájával, illetve Goretzka asszisztmesterhármasával nyert a Köln elleni bajnoki mérkőzésen.

Hansi Flick bent tartotta kezdőjében a Lazio ellen jól mozgó Musialát, illetve kezdett a sokat kritizált Choupo-Moting is. A keretbe visszatérő Gnabry és Müller csak a kispadon kezdett. A védelmet Süle, Boateng, Alaba és Davies négyese alkotta.

A 9. percben Leroy Sané vállakozot lövésre ballal a tizenhatoson belül, ám a vendégek kapusa, Timo Horn simán védte a német szélső próbálkozását. Öt perccel később Niklas Süle is célba vette a kaput, azonban a tizenhat méterről elvállalt életerős lövése az oldalhálót találta el.

A 18. percben vezetést szerzett a Bayern München. Leon Goretzka ívelt a büntetőterület vonaláról a kapu előterébe, labdájára pedig a balszélen kezdő Eric-Maxim Choupo-Moting érkezett, aki megszerezte első golját az idei bajnokságban, összesítésben pedig negyedik találatát jegyezte a Bayern mezében.

 Choupo-Moting – 1-0 (18′)

A 24. percben Musiala fejelt a célpont fölé, majd egy perccel később Lewandowski csúsztatott ugyanezen testrészével a kapu mellé. A 33. percben már nem tévedt a lengyel, sőt: előbb sarokkal játszotta meg a labdát Goretzkának, majd a német középpályás egy kötény után passzolt Lewa elé, aki magabiztosan értékesítette a ziccert. Ez volt Goretzka első mérkőzése a Bundesligában, amelyen legalább két gólpasszt is kiosztott (végül hárommal zárt).

Lewandowski – 2-0 (33′) 

Mivel a Köln játékosai semmiféle veszélyt nem jelentettek Neuer kapujára az első félidőben, a Bayern simán, 2-0-ás vezetéssel vonult az öltözőbe.

A második félidőre két játékost is becserélt a kölniek vezetőedzője, Markus Gisdol. Jött Horn és Thielmann is, a frissítés pedig egyből meglátszott a vendégeken, hiszen a 49. percben középályásuk, Skhiri szép gólt szerzett egy Alaba és Boateng közti rossz kommunikáció után. A tunéziai játékos négy idei góljából hármat a BVB, Bayern kettősnek lőtt.

Skhiri – 2-1 (49′)

A pillanatyni megingás után a Köln veszélyesebbnek tűnt, ám Hansi Flick húzott egy nagyot, amikor becserélte Müllert és Gnabryt a támadórészlegbe. A 65. percben a koronavírus-fertőzésből visszatérő Müller második labdaérintéséből gólpasszt adott Lewandowskinak, így újra kettővel mentek a bajorok. A lengyelnek ez volt a 28. találata a bajnokságban, míg a gólpassza előtt mindössze 32 másodpercet pályán töltő Müller a 11. asszisztját jegyezte.

Lewandowski – 3-1 (65′) 

A lelombozott Köln az utolsó húsz percre támadócserékkel operált, míg Hansi Flick beküldte Lucas Hernándezt a védelem megerősítése érdekében. A 75. percben Manuel Neuer cselezte el magát a védelem bal oldalán, a labdát szerző Drexler viszont nem találta el az üres kaput éles szögből. Az ellenfél játékosának kapufáról visszapattanó próbálkozását végül Alaba vágta ki a mezőnybe.

Nem sokkal később Goretzka vágta rá Horn kapujára a játékszert, de a vendégek kapusa szenzációsan védte a játékos bombáját. A hajrában – csak hogy érezze a Köl a törődést – lőtt még kettő Gnabry is. A német támadó előbb a 82., majd a 86. percben is betalált. Az első gólnál Lucas Hernández, míg a másodiknál Leon Goretzka adta az asszisztot.

Gnabry – 4-1 (82′) 

Gnabry – 5-1 (86′) 

Az utolsó percekben debütált Tiago Dantas, illetve beállt Javi Martínez is.

A bajorok végül otthon tartották a három pontot és jelezték a 18:30-tól játszó Lipcsének, hogy nem adják olyan könnyen a salátástálat. A többi fél négytől kezdődő találkozón nyert a Bayern következő ellenfele, a Borussia Dortmund (3-0 a Bielefeld ellen), ismét kikapott a Schalke (1-5 a Stuttgart otthonában) és Dárdai Pál Herthája is újabb vereséget szenvedett, ezúttal a Wolfsburgtól (0-2).

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top