Bajnokok Ligája

Musiala elképesztően boldog volt – Reakciók: Lazio 1-4 Bayern



A Lazio elleni 4-1-es győzelmet követő nyilatkozatok – Flick, Goretzka, Sané és Inzaghi részéről.

Hansi Flick: Mindenki teljesítette az elvárásokat, nagyszerű csapatteljesítményt láthattunk. Az elejétől fogva nyomás alá akartuk helyezni az ellenfelet és ez sikerült. Magas labdaszerzéseket akartunk, ezekből lehetőségeket dolgoztunk ki és gólokat lőttünk. Mindenkiben megvolt az akarat, hogy a kezdettől fogva különlegeset nyújtson, ezért a győzelem mértéke is megérdemelt. Nagyon elégedett vagyok. Közelebb kerültünk a továbbjutáshoz, de le kell játszanunk a második meccset Münchenben.

Video: Flick's analysis of Lazio vs. Bayern

Leon Goretzka: Örülök, hogy egy ilyen remek BL-meccsen tértem vissza. Jól rátaláltunk a játékunkra. Fontos volt, mert az elmúlt hetekben általában bealudtunk a meccsek elején. Sikerült a mai meccsnap-hangulatunkat felvinni a pályára. Agresszívak voltunk és nagyon magasan szereztünk labdákat, tehát rövidebb volt a kapu felé vezető út is. Ezt nagyon jól csináltuk már tavaly is, fejünkbe vettük, hogy ez ma ismét így lesz.

Musialáról: Szerintem brutálisan örült annak, hogy kezdhet, ezt lehetett látni rajta. Mindannyian tanácsoltuk neki, hogy játsszon felszabadultan, ami erősssé tette őt az elmúlt meccseken, ne gondoljon másra, egyszerűen csak játssza a játékát. Jo és én megpróbáltuk biztosítani őt hátulról és megadni neki azt a szabadságot, amire szüksége van a játékához. Azt hiszem nagyon jól sikerült.

MUSIALA VS LAZIO



Leroy Sané: Az első perctől kezdve ott akartunk lenni a szeren és jelet akartunk adni magunkról. Agresszívan akartunk idegenben játszani, de kemény meccs volt – láthattuk, hogy a végén fogyóban volt a levegő, ahogy az ellenfélnél is. Kihasználtuk a helyzeteinket és egy szolid, jó meccset játszottunk. Biztosan nagy lökést adott a korai találat – az edzői stáb és Hansi Flick utalt arra, hogy ha nyomást fejtünk ki rájuk hátul, akkor hibázhatnak. Szerintem én is tisztességes teljesítményt nyújtottam. A visszavágón ott akarjuk folytatni, ahol abbahagytuk. Nem tudunk visszavenni, mert láttuk, hogy a Lazio jó focira képes.

Musialáról: Tiszteletreméltó milyen nyugodt volt a gól előtt és ahogyan bevágta a labdát. Mindenki tudja milyen tehetséges, de az embernek tisztelnie kell, hogy milyen nyugodtan lőtt a gól előtt.

Simone Inzaghi, a Lazio edzője: Úgy gondolom, hogy nem játszottunk ma rosszul. Az első gól után már nem voltunk annyira magabiztosak. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Ha megadták volna az elején a büntetőnket, talán megváltozott volna a meccs. A csalódottság természetesen jelen van az öltözőben, de már az is siker, hogy itt lehetünk. Az ilyen szintű meccseken 100 százalékot kell nyújtania az embernek, mindent jól kell csinálni és remélni, hogy az ellenfél nincs a legjobb formájában. Ha azt nézzük, a Klub-VB győzteséről beszélünk és a négy góljukból hármat mi szereztünk nekik. Ilyen hibákat nem lehet véteni ezen a szinten. A nyolcaddöntő volt a cél, szívesen játszottunk volna ma a teljes keretünkkel a Bayern ellen. Nekik is voltak sérültjeik, de a mi hiányzóink összességében érzékenyebb veszteséget jelentettek számunkra.

Süle vs Lazio
Musiala elképesztően boldog volt – Reakciók: Lazio 1-4 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top