Bajnokok Ligája

Számtalan rekord, tovább menetel a címvédő | Statisztikák: Lazio 1-4 Bayern



A meglehetősen sima római győzelem legjobb statisztikáit gyűjtöttük egy csokorba.

KLUBREKORD! Musiala 17 évesen és 363 naposan a Bayern BL-történelmének legfiatalabb gólszerzője lett – ezzel megelőzte Samuel Kuffourt, aki 18 évesen és 60 naposan lőtt gólt a bajorok játékosaként.

Jamal Musialánál csak egy játékos talált be fiatalabban a BL-ben: Bojan Krkic a Barca Schalke elleni 2008-as negyeddöntőjén 17 évesen és 217 naposan volt eredményes.

Robert Lewandowski a 72. gólját szerezve megelőzte Raúlt és a Bajnokok Ligája történelmének harmadik legeredményesebb játékosává lépett elő, csak Messi és Ronaldo lőtt nála több gólt (119, 134). Az ötödik meccsén ez volt a negyedik gólja, a 2017/2018-as idénytől pedig 34 meccsen szerzett 32 találatával ő a leghatékonyabb gólszerző.

Kép



Rekordkiépítés! Ez volt a Bayern 14. egyenes kieséses meccse, amelyen legalább négy gólt szerzett. A Barcelonának ez csak 11-szer, a Realnak 9-szer, a Liverpoolnak 7-szer sikerült.

BAJNOKOK LIGÁJA REKORD! Joshua Kimmich az 50. BL-meccsén a 38. győzelmét szerezte – ezzel új rekordot döntött a sorozat történelmében. Félszáz meccs után Müller és Casemiro volt az eddigi csúcstartó 36-36 győzelemmel. Ez volt a német középpályás sorozatbeli 15. győztes meccse a Bajnokok Ligájában.

Musiala volt a Bayern idei 12. gólszerzője a Bajnokok Ligájában – ez magasan a legjobb az idei kiírásban.

A Bayern a sorozatbeli 18. Bajnokok Ligája-meccsén is veretlen maradt, ebből 17-et meg is nyertek a címvédők. Csak egy meccs kell a klubrekord beállításához, amit 2001-ben és 2002-ben vitt véghez a csapat.

A Bayern 17 idegenbeli BL-meccs óta veretlen (13 győzelem, 4 döntetlen), ezzel tovább építi a BL-rekordot.

Sorozatbeli 56. meccsén is betalált a Bayern – legutóbb 2020. februárjban, Gulácsi tartotta nullán csapata kapuját a Bayern ellen. Ennél hosszabb, 61 meccses szériát Guardiola irányítása alatt mutattak fel a srácok.

Leroy Sané a legutóbbi öt tétmeccsén öt gólból vette ki a részét – 1 gólt és 4 gólpasszt jegyez.

Lucas Hernandez az 50. tétmeccsét játszotta a Bayernben.

Számtalan rekord, tovább menetel a címvédő | Statisztikák: Lazio 1-4 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top