Bundesliga

Kifogott rajtunk a Frankfurt, csökkenhet az előnyünk | FRA 2-1 FCB

A Bayern München 2-1-re kikapott a Frankfurttól a Bundesliga 22. fordulójában.

Már a mérkőzés elején érzékelni lehetett, hogy a Deutsche Bank Park gyepén nem igazán érzi magát magabiztosnak Hansi Flick csapata. Előbb azonban az egyik oldalvonali bíró sérült meg, így öt perces álló játékkal startolt a meccs. Az újrakezdés után jól focizott a Frankfurt és a 12. percben meg is szerezte a vezetést Kamada góljával, miután Sané és Süle nagyon rosszul osztották fel az embereket a kiváló Kostic miatt veszélyes bal oldalon.

A 31. percben 2-0 állt az eredményjelzőn, hiszen a hazaiak támadója, Amin Younes szenzációs gólt rúgott Manuel Neuer kapujába. A Frankfurt második találatát követően némileg visszább vett és a játékrész hajrájára a Bayern előtt is akadtak helyzetek. Kevin Trapp azonban ihletett formában védett és kitolta Kimmich, illetve Coman egy próbálkozásait. A hosszabbításban Choupo-Moting sarkalt a kapu torkában, de szép mozdulata után a labda centikkel a kapufa mellett gurult el.

A második félidő elején magasabb fokozatra kapcsolt a Bayern. Pályára lépett Leon Goretzka (Rocát váltva), majd az 53. percben az első negyvenöt percben halványan focizó Leroy Sané villant nagyot, amikor megforgatta a Frankfurt teljes védelmét, majd begurította a labdát Lewandowskinak, aki nem totojázott, bevágta a bajorok szépítő gólját.

Flick csapata teljesen a kapujához szögezte a még egy góllal vezető ellenfelet, de a rengeteg helyzete ellenére nem sikerült egyenlítenie. A hajrában Davies megrúgta a hazaiak egyik támadóját, ám a játékvezető nem ítélt bünetőt a Frankfurtnak. A legvégén Manuel Neuer védett egy óriásit Kostic próbálkozásánál.

Végül 2-1-re kikapott a Bayern, legközelebb pedig a Lazio ellen focizik a csapat, február 23-án. Nehéz lesz.

Gólok

Daichi Kamada – 1-0 (12′)

 

Amin Younes – 2-0 (31′)

 

Robert Lewandowski – 2-1 (53′)

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top