Interjúk és nyilatkozatok

Kalle: Felnevettem, amikor megláttam Messi szerződését



A Bayern München idén távozó elnöke, Karl-Heinz Rummenigge az olasz Corriere della Sera lapnak adott interjút. Kalle beszélt Hansi Flickről, Messi nevetséges szerződéséről és olaszországi kapcsolatairól is.

…a Bayern mesterhatosáról: „Rendkívüli. Boldogak vagyunk és büszkék, a csapat teljesítménye hihetetlen volt.”

…Hansi Flickről: „2019 Novemberében született és fényt hozott az sötétségbe. Nem csak taktikailag, de az empátia és a keret irányítása szempontjából is. A válogatottal volt és már elég jól ismerte Neuert, Müllert és a többieket is, ez pedig nagy előny volt.”

…a vakcinázással kapcsolatos kijelentéseire érkező kritikákról: „Félreértettek engem. Nem azt kértem, hogy a játékosokat oltsák be mindenki, főleg nem az idősek előtt. Egyszerűen azt mondtam, hogy az ő vakcinázásukkal jó példát hoznánk az ellenkező emberek meggyőzése érdekében.”

…a német edzők európai sikereiről: „Mindig is egy kis irigységgel néztünk az angol és a spanyol focira. De ezalatt a világjárvány alatt kiderült, hogy sok nagyszerű edzőnk van, a futballkvalitásunk pedig megnövekedett.”

…a válogatottal kapcsolatos porblémákról: „A válogatott a DFB-n belüli krízishelyzet miatt is szenved. Sok változás volt és belső viszályok, amelyektől tovább kínlódott a csapat.”

Image result for löw müller

Többek között a kiváló formában játszó Thomas Müller mellőzése is okozott bizonytalanságot a német válogatotton belül.

…Messi fizetésének kiszivárogtatásáról: „Nevettem, amikor erről olvastam. Csak dicsérni tudom, hogy ilyen csillagászati szerződést hozott össze magának.”

…a foci világában forgó rengeteg pénzről: „Az elmúlt 10 évben mindannyiunk hibázott, hiszen többet és többet költöttünk a játékosok és az ügynökök javára. A világjárvány megmutatta nekünk azt, hogy vissza kell térnünk egy sokkal inkább arányos modellhez. Remélem, hogy mindez lehetséges lesz, viszont egyáltalán nem lesz egyszerű.”

…az átigazolási árak mérséklődéséről: „Úgy gondolom, hogy a transzferárak olykor 50%-os csökkenést is mutattak. A topjátékosok szerződéseinél viszont az ügynökök még mindig próbálnak minél súlyosabb alkut kicsikarni. Muszáj találnunk egy egyszerű megoldást Európában. Az emberek sokkal racionálisabb focit akarnak.”

Image result for rummenigge maske

Kalle nyítlan beszél a labdarúgásban forgó nevetséges összegekről.

…az új, 2024-ben startoló BL-lebonyolításról: „Sokkal látványosabb és elevenebb lesz, mint napjaink csoportköre, amely gyakran unalmas az utolsó néhány meccsnapra. Nehezebb, viszont sokkal izgalmasabb lesz a kvalifikáció.”

…arról, hogy a Bayern a favorit a Lazio ellen: „Mi vagyunk az esélyesek, hiszen mi vagyunk a címvédők is, viszont a Lazio bizonyosan nem egy olyan ellenfél, amelyet lebecsülhetünk és mindezt láttuk a Dortmund elleni két meccsén is a csoportkörben, illetve vasárnap az Inter ellen.”

…arról, hogy dolgozna-e Olaszországban, miután elhagyja a Bayernt idén: „Korábban igyekeztem hosszútávú terveket szőni, viszont megtanultam, hogy manapság a mának kell élni és meglátni, holnap mi lesz. Nem tudom, mit fogok csinálni, lehet, hogy szünetre lesz szükségem.”

…arról, hogy elfogadna-e egy állást a Juventustól: „Az a gondolatmenetem, hogy ha már egyszer játszottam az Inter mezében, akkor lehetetlenség a Juvéhoz mennem. Csak egy szívem van.”

…a milánói derbiről: „Különleges. Szereztem egy nagyszerű és fontos gólt ’85 márciusában. Ez a szezon legfontosabb meccse és mostanában méginkább az. Remélem, az Inter nyer. Nekik vannak a legjobb esélyeik, hogy megnyerjék a Scudettót, így rajtuk múlik, hogy tudják-e így folytatni.”

Kalle: Felnevettem, amikor megláttam Messi szerződését
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top