Bundesliga

Lewa újabb ligarekordot döntött, Davies volt a leggyorsabb | Számok: Bayern 3-3 Bielefeld



A Bielefeld elleni 3-3-mas döntetlen során is született pár érdekes adat – összegyűjtöttük a legjobbakat.

Bundesliga-rekord: 21 forduló elteltével senki nem tudott annyi gólt szerezni, mint Lewa: Gerd Müller a 71/72-es, 40 gólos rekordszezonjában is „csak” 23 gólig jutott a szezon ezen szakaszában.

Bundesliga-rekordbeállítás: A Bayern 21 forduló alatt már 61 gólt lőtt – ez a Hamburg 1981/82-es gólrekordjának beállítása.

A Bayern 2018 novembere óta először nem tudott legyőzni hazai pályán egy feljutó csapatot – akkor a Düsseldorf ellen játszottak 3-3-mat Niko Kovac játékosai.

Tolisso és Davies az első bajnoki góljukat szerezték idén – ezzel már 14 fősre duzzadt a bajorok gólszerzőinek listája a Bundesligában.

 

Lewandowski a 25. gólját szerezte a bajnokságban, összességében már a 30. volt neki idén. Az európai topligákban senki nem volt nála eredményesebb.

Alphonso Davies futotta a leggyorsabb sprintet és nyerte meg a legtöbb párharcot: 35,64 km/h-val vágtatott és 23-szor nyerte meg a saját egy az egy elleni szituációját.

Davies az ötödik gólját szerezte a Bayern mezében – mindig az Allianz Arénában volt eredményes.

A Bundesligában csak az 1998/99-es szezonban volt annyi döntetlen, mint ezen a hétvégén, szám szerint hét meccsen pontosztozkodtak a csapatok.

Lewa újabb ligarekordot döntött, Davies volt a leggyorsabb | Számok: Bayern 3-3 Bielefeld
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top