Bundesliga

Kétgólos hátrányból mentettünk pontot | Bayern 3-3 Bielefeld



A 21. forduló zárómérkőzésének első félideje erős havazás miatt élvezhetetlen játékot hozott – a végig lelkesen játszó vendégek ezt, és a gyenge lábakon álló Bayern-védelem hibáit kihasználva már két góllal is vezettek, de fordulás után, jobb körülmények között a bajoroknak sikerült egyenlíteni. A győzelemre is megvolt az esély, de a kiesés elől menekülő vendégek megérdemelték az egy pontot. Ezzel öt pontosra csökkent az előnyünk a Lipcse előtt a tabella élén.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „BAYERN SZEKTOR A NÉMET KIESŐJELÖLT MEGSZORONGATTA A VILÁGBAJNOKOT Neuer- Davies, Lucas, Süle, Sarr (Kimmich 59')- Alaba, Tolisso- Coman, Choupo, Sané Lewandowski FCBAYERN MUNCHEN 3-3 BAYERN Lewandowski (48'), Tolisso (58'), Davies (70') Vlap (9') Pieper (37'), Gebauer (49') BIELEFELD”

🔴 Bayern:

Neuer – Davies, Lucas, Süle, Sarr (Kimmich 59′) – Alaba, Tolisso – Coman, Choupo, Sané – Lewandowski

🔄 Padon maradtak:

Hoffmann, Dantas, Musiala, Pavard, Roca, Sieb, Zaiser

🆚 Bielefeld: 

Ortega – Laursen, Nilsson, Pieper, Brunner – Prietl, Kunze – Voglsammer (Seufert 62′), Vlap (Cordova 62′), Doan (Gebauer 41′), Klos (van der Hoorn 89′)

🔄 Padon maradtak:

Linner, De Medina, Hartel, Okugawa, Schipplock



Az első félidő:

Nagy havazás közepette már a kilencedik percben jön a hidegzuhany: Egy középre bejátszott labdát az első Bundesliga-meccsén pályára lépő 23 éves holland Michel Vlap vitte be Neuer kapujába. Ezzel vezet a Bielefeld…

 

A gól után nem volt sok, de akadt pár kisebb-nagyobb lehetőség a Bayern előtt: Sané beadását egyszer Tolisso, egyszer Lewa elől tisztázták, Leroynak és Choupo-Motingnak is volt próbálkozása, de gólt egyikből sem sikerült szerezni.

GÓL – a 37. percben Pieper szöglet utáni fejesével a Bielefeld megszerezte a második gólját is a Klubvilágbajnok ellen.

 

Nagyon komoly terhelés és eseménysorozat előzte meg ezt a meccset, ráadásul ilyen körülmények között az első félidő további részében már nem tudták kihozni magukból a maximumot a srácok, nem volt meg az átütőerő – maradt a 2-0-ás hátrány a fordulás előtt.

Az első félidő statisztikája:

 



A második játékrész:

Változatlan felállásban, de  viszonylag remek minőségű pályára jöttek ki a csapatok, nem is tétlenkedtek sokáig, gyors gólváltással folytatták a találkozót –

a 48. percben Lewandowski egy szép mozdulat után, alig egy perccel később a Bielefeld szerzett újabb, váratlan gólt a pocsék védekezés miatt. 2-0-ról tehát rövid időn belül 3-1-re módosult az eredményjelző.

 

 

GÓL, 3-2! A Bayern nem adta fel, kilenc perccel később Tolisso fejesével sikerült ismét betalálni és egy gólra rövidíteni a hátrányt.

 

A  gól után Hansi Flick megejtette az első cseréjét: a gyengén játszó Sarr helyett a csapat vezére, Kimmich érkezett – két perccel később jött a következő helyzet, Coman lövését a kapusnak kellett nagy bravúrral a lécre tolnia.

A 70. percben jött az újabb áttörést jelentő momentum: egy kapu előtti lecsorgó után Davies lőtt, ráadásul a kapuba, ezzel 3-3! 

 

Közvetlenül a gól után voltak újabb lehetőségeink, mégis a Bielefeld szerzett gólt – szerencsére csak lesről találtak be, így nem kerültünk ismét hátrányba. A meccs hatodik gólja után többnyire meddő Bayern-fölényt és mezőnyjáték folyt a pályán, csak elvétve láthattunk komolyabb helyzeteket. A rendes játékidő végén Kimmich beadása után Lewandowski fejelte be középre a labdát, de a kapu előterében a Bielefeld támadója takarított. Maradt a vendégek számára bravúros 3-3!

Statisztika:

A Bayern legközelebb szombat délután, a Frankfurt otthonában főpróbázik a jövő keddi Lazio elleni római BL-meccsre.

Kétgólos hátrányból mentettünk pontot | Bayern 3-3 Bielefeld
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top