Átigazolási hírek

Hivatalos: Upamecano érkezik!

A Bayern vasárnap délben bejelentette, amit Hasan Salihamidzic pár nappal ezelőtt már beharangozott: Dayot Upamecano a nyáron egy ötéves, 2026 nyaráig szóló szerződést köt a Rekordbajnokkal.

„Boldogok vagyunk, hogy megszerezhettük Dayot Upamecanót a Bayern számára. Meggyőződésünk, hogy az elkövetkezendő években egy nagyon fontos alapköve lesz a csapatunknak.” – Hasan Salihamidzic

Képtalálatok a következőre: upamecano lewandowski

Hansi Flick a Bayern hétfői bajnokijával kapcsolatos sajtótájékoztatóján még visszafogottan kommentálta a leendő transzfert:

„Örülök, hogy sikerült megszereznünk őt. De a jelenlegi feladatunk az, hogy teljesítsünk, ezt kell tennie neki is Lipcsében. De így ismertem meg őt – a következő fél évben mindannyiunknak teljesíteni kell a kötelességünket.”

Nem csak a bajorok, hanem a Roten Bullen is közleményben tudatta rajongóival, hogy négy és fél év után, 139 meccsel a háta mögött távozik Lipcséből a 22 éves védő. Oliver Mintzlaff, a Leipzig ügyvezetője az alábbit nyilatkozta:

„Dayot kiváló fejlődésen ment keresztül Lipcsében – ez példaértékű számunkra, hogy fiatal tehetségeket fedezzünk fel és fejlesszünk topszintre. Közismert volt, hogy van egy kivásárlási záradék a szerződésében, Dayot azonban nagyon sportszerűen és időben jelezte, hogy nyáron új kihívást szeretne keresni. Felkészültünk erre a forgatókönyvre, például le is igazoltuk Josko Gvardiolt a következő idényre.”

„Nagyon kevés olyan európai klub van, amelyben a játékosaink pénzügyi és sportszakmai szempontból is megtehetik a következő lépést. Az RB Leipzig felzárkózott a Bundesliga élmezőnyébe és tartja a szintet, ezt további átigazolásokkal fogjuk megerősíteni. Most viszont szeretnénk Dayottal a fedélezeten a lehető legjobbat kihozni a szezonból.”



Képtalálatok a következőre: upamecano lewandowski

Markus Krösche, a Leipzig sportigazgatója is elismerően beszélt a háromszoros francia válogatott védőről:

„Dayot teljesítményét figyelembe véve nagy kár, hogy a szezon végén elhagy minket, viszont ez nem meglepő: az elmúlt években a csapatunk egyik meghatározó játékosává fejlődött – ő egy kiváló védő és egy remek srác.”

Upamecano szerződésében egy 42 millió eurós kilépési záradékot aktivál a Bayern, ezzel Lucas és Sané után ő lesz a klub történelmének harmadik legdrágább igazolása. A játékáról készült elemzésünket itt olvashatjátok.

A játékát már többször láthattuk, most tekintsünk be egy kicsit Dayot személyiségébe is:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top