Interjúk és nyilatkozatok

Flick: Minden rendben Hasannal / Nem megvédeni akarjuk a címeketA Bayern mestere a BILD-nek adott interjújában beszélt az ambícióiról, a sikerek jelentőségéről, a kulcsemberek hiányáról, a saját testi és lelki kikapcsolódásáról, arról, hogy átveszi-e a német válogatott kapitányi posztját, valamint a Brazzoval való kapcsolatáról.

A Bayern sikeréről: Mindenki nagyon sokat tett azért, hogy elérjük ezt az egyedülálló rekordot. Ez természetesen nagyszerű, de a mostani feladatunk az, hogy előrefele tekintsünk. Nem akarunk visszavenni, továbbra is nagy a sikervágyunk a további címekre. Mindig azt mondják, hogy címet kell védeni – nekem ez túl negatívan hangzik, én semmit nem akarok megvédeni, én nyerni akarok. Idén is eredményesek akarunk lenni a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában.

Csak a címek számítanak? A Bayernnél úgy tartják, hogy címeket kell nyerned. Itt mindenki mindent, még a lábtenisz-meccseket is meg akaja nyerni. Közel áll hozzám ez a felfogás, az itteni játékoskarrierem során is ezt sajátítottam el. Számomra a siker része az is, hogy fejlesszem a csapatot és a játékosokat. Ez most nagyon nehéz, mert háromnaponta játszunk és mindig improvizálnunk kell. A címek természetesen fontosak, de nekem az odáig vezető út is számít. Ahogy a mondás tartja: az út a cél. Szeretnék néha egy teljes felkészülést, hogy begyakorolhassuk a csapattal a folyamatokat.

Képtalálatok a következőre: hansi flick mit titel

Müller, Boateng és Gnabry hiányáról: Természetesen hiányoznak, de teljes a keretünkbe vetett bizalmam. Biztos, hogy minden játékosunk továbbra is mindent ki fog préselni magából. Nagyszerű karakterek, öröm velük együttdolgozni.

Hogyan tartja magát fitten? Egy kicsit biciklizem, szívesen végzek erőnléti edzéseket is – de túl keveset. Katarban játszottunk egyet a stábbal és a személyzettel, akkor vettem észre, hogy tennem kell valamit. Lehetnének kevesebbek a koronakilóim, habár otthon is nagyon-nagyon egészségesen étkezünk. Az egyetlen hóbortom egy jó pohár bor vagy néha egy kis édesség. Sajnos ezek a mankóim, de azzal nyugatom magam, hogy ez táplálék az idegeknek.Hogyan kapcsolódik ki? A családom, a gyerekeim és az unokáim az energiaforrásom. Legózásnál én vagyok számukra a segéderő, ez segít a lazításban. Nagyszerű érzés, ha nevetni látom őket, csak úgy ragyognak a szemeik. Most is hiányoznak, de jó őket látni Facetime-on is. Jó kapcsolataim és barátaim vannak Münchenben, akiket már 30 éve ismerek. Egyszerűen jó itt Münchenben, ez a második otthonom.

Arról, hogy átveszi-e Löw helyét & a jövőjéről: 2023-ig van szerződésem a Bayernnel. Nagyon jól érzem magam a városban és a klubnál, nagyszerű a csapatom és az edzői stábom is. Jelenleg egyáltalán nem áll szándékomban bármin is változtatni. Jogival nagyon jó barátok vagyunk, nyolc éven keresztül szorosan és jól dolgoztunk együtt. Szerintem remek munkát végzett és ez most is így van. Az én időmből emlékszem, mindenki dicsérte a játékstílusunkat, ahogyan világbajnokok lettünk. Ez egy olyan dolog volt, amiért ő volt a felelős, ez az ő érdeme! Biztos vagyok benne, hogy a német keretben elegendően sok jó játékos lesz ahhoz, hogy 2022-ben is sikeresek legyenek. De mint mondtam: Tudom mit jelent az FC Bayernnél dolgozni, nincs ok arra, hogy bármi másra gondoljak.

Képtalálatok a következőre: hansi flick joachim löw

Musiala válogatottbeli és Bayernes jövőjéről: Beszéltem vele és megmondtam neki, hogy egyedül neki kell döntenie, neki kell vállalnia a felelősséget a jövőjéért, hogy az angol vagy a német válogatottban akar-e játszani. (…) Miért menne máshová? Itt tud fejlődni, illetve megvan a támogatása és a megbecsülése a klub, az edzők és a játékostársak jóvoltából.

A sajtóban megjelent Salihamidziccsel való feszültségről: Túl sokat képzelnek bele. Teljesen normális dolog, hogy a sportelnök és az edző néha elmondják a véleményüket a játékosokról – és ezt mindig a klub jóléte miatt teszik. Mindig azt mondják, hogy elégedetlen vagyok, de ez egyáltalán nem igaz. Tudom, hogy Hasannak a Bajnokok Ligája győzelem óta nagyon-nagyon nehéz, mert a korona miatti kevesebb bevételnek köszönhetően bonyolultabb lebonyolítani az átigazolásokat. Szerintem ettől függetlenül egy nagyon jó csapatunk van.

Tud a jövőben együtt dolgozni Brazzóval? Természetesen. Ő is egy építésze a Bayern jövőjének, ezért jól dolgozunk össze. Minden rendben van. Katarban focizgatás közben egy csapatban is játszottunk (nevet)

A kevés lehetőséget kapó négy játékosról: Nem szabad elfelejteni, hogy az újaknak nem volt felkészülésük, egyszerűen máról a holnapra érkeztek. Nem volt időnk taktikai dolgokat gyakorolni. De mind a négyen fontosak lesznek még idén.Flick: Minden rendben Hasannal / Nem megvédeni akarjuk a címeket
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top