Klubvilágbajnokság

„Mindenkiért győztünk, aki ma nem lehetett itt” – Reakciók: Bayern 1-0 Tigres

A FIFA Klub-VB-győzelmet követő nyilatkozatok – a Bayern részéről Flick, Lewa és Kimmich értékelte a győzelmet.

Hansi Flick: Gratulálok a csapatomnak, történelmi tettet hajtottak végre. A sikeres FC Bayernnek ez volt a legeredményesebb szezonja – a győzelem nem forgott veszélyben, mi domináltunk és megérdemelten nyertük meg a döntőt. Az elmúlt napokban voltak nyugtalanságot okozó dolgok, de kiemelkedő amit a csapat nyújtott, a pályán mutatott mentalitás is nagyszerű volt. Mindannyian nagyon-nagyon büszkék vagyunk a csapatra. A végén egy páran a határaikat feszegették, ezért korán cserékhez folyamodtunk. Ez egy óriási eredmény, nagyszerű csapatteljesítmény volt.

Képtalálatok a következőre: hansi flick

Robert Lewandowski: Egyszerűen csak győzni akartunk. Megvan a Sixpack, ez nem csak a Bayern München, hanem az egész futball számára is történelmi. Hosszú-hosszú évekig az emlékezetekben marad a teljesítményünk.

Joshua Kimmich: Keményen megküzdöttünk a címért – mindenkiért harcoltunk, aki ma nem lehetett itt. Munkásgyőzelem volt, de azt hiszem, hogy megérdemeltük és jogos győztesként távoztunk a pályáról.

Christian Seifert, a DFL vezetője: A nyolc hónapon belüli hatodik Bayern-cím egy újabb sikeres fejezete ennek az emlékezetes mérlegnek. Gratulálok a játékosoknak és Hansi Flick edzői stábjának, a vezetőségnek és az egész klubnak a FIFA Klub VB-győzelemért.Képtalálatok a következőre: hansi flick

Ricardo Ferretti, a Tigres edzője: Jó teljesítményt nyújtottunk. A vereség természetesen fáj, de be kell ismernünk, hogy a Bayern volt a jobb csapat ma. Valami hiányzott az elmúlt meccseinkhez képest, főleg a labdabirtoklás. A Bayern remekül presszingelt, mi jól védekeztünk,  de ahogy egy kis rés feltűnt, azt a Bayern azonnal kihasználta. Túl sok téves passzunk volt a játékfelépítés során, ezért kevés helyzetet dolgoztunk ki. Ez volt a vereség oka.

Carlos Salcedo: Sajnos ilyen a foci. Emelt fejjel vonultunk le a pályáról. Kimerültem, kemény ellenfél volt. Küzdöttünk, remélem, hogy egy nap lehetőségünk lesz ismét játszani ellenük.

André-Pierre Gignac: Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszunk – szívvel és nagy ráfordítással tettük. Büszkévé tettük Mexikót. Szívesen visszatérnék és játszanék újra a döntőben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top