Klubvilágbajnokság

„Nem számít, hogy ki van a pályán, mindig sok a világklasszisunk”

Joshua Kimmich és Robert Lewandowski a FIFA.com-nak adtak interjút a Klub-VB kapcsán – ebből szemezgettünk.

Lewandowski:

Ez  a turné nem csak nekem, hanem mindenki számára különleges – Európa legjobb csapata más kontinens legjobbjai ellen játszik. Ez egy új kihívás lesz, de természetesen meg akarjuk nyerni a címet.

Nem újdonság számunkra, hogy más kultúrából érkező csapat ellen játszunk, a válogatottal már megszokhattuk ezt. 2020-ban mindent megnyertünk, amit lehetett, ez az egy cím hiányzik. Tudjuk, hogy más földrészek legjobbjai ellen játszunk, de készen állunk erre a kihívásra.

Aki erre a turnéra kvalifikálja magát, az egy erős csapat – de mindegy, mennyire jók a többiek, nekünk jobbnak kell lenni. Az első perctől meg kell küzdenünk a győzelemért.

Ha ezt a Klub-VB-t megnyernénk, az történelmi siker lenne a labdarúgásban. Tudjuk, hogy közel a cél, de teljesen koncentráltnak kell maradnunk. A győzelem nem csak a Bayern vagy Németország számára lenne történelmi, hanem mint mondtam, a labdarúgás világában is.

Nagyon-nagyon sokat jelent számomra a FIFA év játékosa díj. Elsőre nem is fogja fel az ember mit is jelent ez, de napokon, heteken belül világossá válik, hogy talán ez az életem legfontosabb címe. Tudom, hogy ezt a csapatként elért sikereink miatt is kaptam – tehát remélem, hogy még több címet fogunk szerezni.

Egyszerűen csak megpróbálom csinálni a dolgom. Évek óta hallom, hogy a jelenlegi Lewa minden idők legjobbja. Mindegy mennyi idős vagyok, mindig lehet fejlődni. Nagyon jól érzem magam, megpróbálok minden évben a legjobb Lewa lenni.



Kimmich:

Minden játékos meg akarja nyerni ezt a címet, mert az erre a tornára való kvalifikáció a legnehezebb. Az embernek meg kell nyernie a BL-t ahhoz, hogy lehetősége legyen itt nyerni. Akarjuk a hatodik címet, mert ez egy egyedülálló lehetőség számunkra. Nagyon motiváltak vagyunk.

Mindig különleges, ha távoli országok csapatai ellen játszik az ember, ezért is különleges a FIFA Klub-VB.

Nagyszerű dolog új, nagy stadionokban játszani, szerencsére Németországban is van sok – jelenleg sajnos szurkolók nélkül. Ez nem szép része a dolognak, de ettől függetlenül nagyszerű érzés ilyen stadionokban játszani.

A legnagyobb erősségünk a mentalitásunk és a minőségünk – ezek nagyon fontosak, mindkettő meg is van bennünk. Remek mentalitás uralkodik a csapatunkban. Mindig győzni akarunk, még akkor is, ha nem játszunk annyira jól – ezt a győzniakarást lehet is látni a csapaton. Nem számít, hogy épp ki van ott a pályán, a kezdőnkben mindig több világklasszis szerepel – ez egy nagy erősségünk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top