Klubvilágbajnokság

Kimmich: Egyiptom Bayernje az Al-Ahly, de mi vagyunk a favoritok

Joshua Walter Kimmich a hétfői, Al-Ahly elleni Klub-VB elődöntője kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

A Klub-VB-ről: Nagyon örülünk, hogy lehetőségünk van részt venni ezen a tornán és esélyünk van megnyerni ezt a címet. Először az elődöntőt kell abszolválnunk, mi vagyunk a favoritok. Nagy sanszunk van arra, hogy történelmet írjunk. Nagyon motiváltak vagyunk.

Az utazásról: Természetesen nem volt annyira optimális – tegnap, késő délután érkeztünk. A terv szerint edzettünk is volna, de elmaradt. Ettől függetlenül képesnek kell lennünk arra, hogy megnyerjük a meccset. A repülőgépen mindenki kinyújthatta a lábát, ezért frissen kezdhetjük a holnapi mérkőzést.

Arról, hogy Rummenigge dicsérte őt: Gyakran mondtam, hogy szívesen játszom a hatoson, de ott is, ahol a csapatnak szüksége van rám – ezt a Bajnokok Ligája döntőben is láthattuk. Természetesen örülök, ha egy olyan személy, mint Karl-Heinz Rummenigge megdicsér. Ezt meg akarom erősíteni.A favorit szerepéről: Remélem, hogy nem lepnek meg minket. Tudjuk, hogy erős csapat az Al-Ahly, ők Egyiptom Bayernje és nagyon sok mérkőzésen át veretlenek. Mindig a Bajnokok Ligája-győztes indul favoritként. Fel akarjuk jogosítani magunkat erre a szerepre – ennek a része az is, hogy nem becsüljük alá az ellenfelet.

A felkészülésről: Nem sok időnk volt foglalkozni velük, ma és holnap kerül erre sor – előtte a Herthára koncentráltunk. Most fog kezdődni a felkészülés.

A csapaton belüli hangulatról: Az atmoszféra jó, az elmúlt meccseken jobban játszottunk, a legutóbbi öt alkalommal győztünk is. Tudjuk, hogy még jobban kell játszanunk ahhoz, hogy megnyerjük ezt a tornát.

A terhelésről: Rövid téli szünetünk volt, de feltöltődhettünk egy kicsit. Nagyon jó a keretünk – fontos, hogy a lehető legtöbb játékosunk ott legyen a fedélzeten, tudunk cserélni. Nem sokat számít az a kifogás, hogy sok meccsün van – az előfeltételek adottak, hogy egy jó turnét játsszunk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top